מתוק וטעים,  עוגות גבינה,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

מילפיי/ נפוליאון

אתמול אישי היקר נזכר בעוגת מילפיי שהוא מאוד אוהב. ידעתי שיש לי בצק עלים במקפיא שחיכה כבר דיי הרבה זמן שאעשה בו שימוש. והנה היום הגיע זמנו.
כמה מילים על העוגה: בבצק עלים כדאי ורצוי להשתמש בבצק בטעם חמאה ולא הפרווה. ההבדל בטעם מורגש. זו עוגה מאוד קלה להכנה וכל "עמלה" הוא בקישוט והדקורציה.

מילפיי באפייה חופשית ללא משקולת
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מפשירים חבילת בצק עלים במקרר מינימום 6 שעות. הבצק יהיה קל לעבודה ולא יקרע.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות.
3. בצק העלים מגיע כיריעה מגולגלת. פותחים את היריעה ופורסים אותה על משטח עבודה.
בעזרת גלגלת פיצה חורצים לאורך הבצק , מלמטה ללמעלה, מלבנים ברוחב 13-15 ס"מ.
כל מלבן חורצים לחצי. כעת נוצרו לנו ריבועים סימטריים ואף אותם נחצה בתום האפייה ל-3  ונמלא בקרם ביניהם.
3. מניחים את ריבועי הבצק על נייר האפייה בצפיפות ומפזרים עליהם בנדיבות אבקת סוכר.
מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו מניחים, כמשקולת, תבנית תנור נוספת. כך אנו מבטיחים שהבצק לא יתפח אלא יאפה בצורה אסתטית ויפה.
4. אופים  כ-20 דקות עד לקבלת גוון מוזהב. מצננים מעט וחותכים כל ריבוע בעזרת סכין חדה ל-3 מלבנים קטנים.
5. בקערת המיקסר מקציפים עם וו ההקצפה:
1 שמנת מתוקה
 1 גבינה לבנה 250 גרם ( ניתן לוותר עליה ולהכין רק כקרם וניל, אני אוהבת את המוצקות שהיא מוסיפה)
1 כוס סוכר
 1/2 שקית אינסטנט וניל ( שקית שלמה למוותרים על הגבינה)
6. הרכבת העוגה: מכל ריבוע יוצאת לנו עוגה אישית אחת. לפיכך, לוקחים מלבן אחד ומזליפים עליו בעזרת שק זילוף שני פסים שמנמנים של קרם לאורכו. מניחים על הקרם מלבן בצק אפוי נוסף ובאותו אופן מזליפים עליו קרם.
נותר לנו מלבן אחד, מניחים אותו על הקרם ומזליפים גם עליו מהקרם .מקשטים בפירות העונה.
7. מרכיבים כך את כל העוגות. מי שאין ברשותו שק זילוף יכול למלא את הקרם עם כף.

   הערות וטיפים

  • ניתן לוותר על הקרם מעל המלבן העליון של העוגה ולפדר באבקת סוכר. מרשים לא פחות.
  • ניתן להכין כעוגה אחת ארוכה, אינגליק קייק. במצב כזה חותכים את הבצק לפי אורך ורוחב התבנית ואופים את שלושת המלבנים הגדולים באותו האופן המתואר לעיל. (עם משקולת) לאחר מכן מרכיבים את העוגה כמתואר.
  • אפשר להוסיף לקרם גרידת לימון כך מתקבל טעם המזכיר עוגת גבינה קלאסית.
מילפיי באפייה עם משקולת לצורך שכבות מרובות וקישוטי פירות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: