אפייה,  מאפים,  מתוק וטעים,  עוגיות,  פורים,  שבת בבוקר

עוגיות מרוקאיות

עוגיות פריכות, טעימות וממש כיפיות לטבילה בתה או בקפה. אני מכינה כמות בצק גדולה, מחלקת לשני חצאים ושומרת חצי אחד במקפיא. חצי אחד אני אופה ביום הכנת הבצק וכשאני רוצה לחדש מלאי אני מפשירה את חציו השני של הבצק במקרר (עניין של 2-3 שעות) ונהנית מעוגיות טריות וממכרות גם שבועות אחר כך.

לפעמים אני מכינה אותן בצורה המוארכת המסורתית (כשיש לי כוח וסבלנות כי זה לגמרי ריפוי בעיסוק) ולפעמים פשוט קורצת צורות לפי מה שמתחשק.

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים:

1/2 כוס מיץ תפוזים

3 ביצים

1/4 1 כוסות סוכר

1 כפית תמצית וניל

2. מערבבים ומוסיפים:

200 גרם מרגרינה נוטרינה/חמאה מומסת

3/4 כוס שמן

2 שקיות אבקת אפייה

1 קילו קמח

1/2 כוס קוקוס

1/2 כוס שומשום

3. מעבדים לבצק חלק ואחיד. מעבירים למשטח עבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים. (אני כאמור מקפיאה חלק אחד לשימוש ביום אחר)

4. מרדדים בין שני ניירות אפייה, קורצים לצורות ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

* מתכון מעולה של קרין גורן.

2 Comments

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: