אפייה,  בריא,  חגים,  ללא גלוטן,  מאפים מלוחים,  שבועות,  שבת בבוקר

פשטידת ברוקולי חלבית

אני מאוד אוהבת פשטידות אבל לא מרבה להכין אותן משום מה. הפעם החלטתי להשקיע בפשטידת ברוקולי בריאה וטעימה כתוספת לבראנצ׳ של שבת בבוקר.

בתקופה הזו אני ממעטת בגלוטן ובפחמימות בכלל, לכן הכנתי את הפשטידה עם קמח שקדים/שקדים טחונים. כמובן שניתן להכין עם פירורי לחם או קמח כוסמין ועדיין הפשטידה הזו תהיה בריאה ונהדרת.

Attachment.png

תבנית קוטר 18

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים קלות את התבנית בתחתית ובדפנות. מפזרים מעט אבקת שקדים בתחתית התבנית.

2. מסננים במסננת תחת מי ברז חמימים שקית אחת של מיני ברוקולי -סנפרוסט.

3. מערבבים בקערה גדולה:

4 ביצים L

1 גבינה לבנה 5% 250 גרם

1 גביע קוטג׳ 5%

3 כפות גדושות קוביות גבינה בולגרית

1/2 כוס אבקת שקדים 

1/2 כפית אבקת אפייה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם 

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

4. מניחים בתבנית האפייה את הברוקולי המסונן ומעליו יוצקים את הבלילה שבקערה. מערבבים טוב כך שהבלילה תתפשט היטב בתבנית.

מפזרים שקדים פרוסים למעלה ומעט סומסום ומכניסים לתנור לאפייה של 50-60 דקות עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: