אפייה,  עוגות קרם/שכבות,  רולדות,  שבועות

רולדת ריבת חלב ואגוזים

תמיד כשאני ניגשת להכין רולדה ומגיעה לשלב הגלגול אני נושאת תפילה קטנה בלב שאצליח לגלגל כמו שצריך.
בסוף אני תמיד צוחקת על עצמי על החששות, כי האמת? לא ביג דיל. בכלל. אפילו קל כך שאין מה לחשוש.
יוצאת עוגה טעימה, נהדרת ונוסטלגית. המצרכים ברובם נמצאים בכל בית וההשקעה נמוכה עם תמורה מרשימה ביותר.

החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.
2. לבלילת הרולדה מקציפים:

3 ביצים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל 
מקציפים לקרם תפוח ובהיר.
3. לתוך הבלילה המוקצפת מקפלים:
 1/2 כוס קמח תופח.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית ומשטחים יפה עם פלטה מכל הצדדים.
5. אופים כ- 10 דקות עד שהבלילה קפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. (עניין של כמה דקות)
6. הופכים את הרולדה על נייר אפייה נוסף מפודר במעט אבקת סוכר ומקלפים מלמעלה את נייר האפייה.
7. לקרם ריבת החלב מקציפים:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות ריבת חלב או אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב.
מקציפים היטב לקרם חזק ויציב ומשטחים יפה על עלה הרולדה. מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים את הרולדה חזק והדוק.
8. לרוטב הסילאן: מחממים במיקרו 2-3 כפות של רוטב סילאן ומעט מים ומברישים היטב את הרולדה. מפזרים היטב קוקוס מעל ומהדקים.

הארות וטיפים:

  • ניתן להשתמש כמילוי רק בקצפת ולשלבה עם פירות. או להכין קרם וניל ולהקציף את השמנת עם אינסטנט פודינג בטעם וניל.
  • ניתן לוותר על ציפוי הסילאן ולצפות את הרולדה כולה בקצפת/קרם ולעטר בפירות העונה. מרשים ועשיר.

טעים כל כך ופשוט. אתם חייבים לנסות 🙂

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: