אפייה,  בישול,  מאפים מלוחים,  שבועות,  שבת בבוקר

פיצה דקה מבצק שמרים ללא התפחה

פיצה דקה, עשויה ומרגישה כמו פיצה אמיתית.
מהבצק הזריז הזה יוצאת פיצה קריספית ומשגעת. והכי כיף בלי התפחות. כאן ועכשיו!
במיוחד לספונטניים שבינינו.
 
כאן הכנתי כמה סוגי פיצה:
 
•פיצה עם טונה, פילטים של פלפל קלוי ובצל ירוק.
• פיצה עם בצל סגול ופלפל קלוי
• פיצה עם פטריות וזיתים
 
בכולן השתמשתי ב 2-3 מסוגי הגבינות האלה: מוצרלה/צהובה/פרמזן/גרנה פדנו.
           
פיצה עם טונה
 
 
כמות ל-2 פיצות בינוניות/ 4 סועדים

 

1. מחממים תנור לחום של 240 מעלות.

מכניסים לתנור תבנית תנור בה משתמשים כתחליף לאבן שמוט על מנת שהתחתית תיאפה היטב. למי שיש אבן שמוט זה הזמן להכניס לתנור.

2. בקערה מערבבים:

300 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
יוצרים בור באמצע ויוצקים פנימה:
200 מ״ל מים חמים
1 כף שמן זית
 
מתחילים לערבב עם כף וממשיכים לעבד את הבצק ביד כחמש דקות נוספות.
מניחים את הבצק בצד ובינתיים מכינים את התוספות:
חותכים את הזיתים/פטריות/עגבניות שרי/בצל סגול וכל מה שבא לכם.
 
3. מחלקים את הבצק ל-2.
מעבירים חלק אחד לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעיגול דק (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח) מורחים מעל את הרוטב כמעט עד השוליים, מפזרים את הגבינה ומעליה מניחים תוספות כרצונכם.
מחליקים את הפיצה עם נייר האפייה על התבנית שהיתה בתנור. אופים בשליש התחתון של התנור.

אפשרות נוספת:  מקמחים תבנית אפייה מיועדת לפיצה  ובעזרת הידיים מרדדים את הבצק על כל פני שטח התבנית. חשוב שהתוצאה הסופית תהיה של בצק דק.

4. אופים במשך 10-15 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים והגבינה מבעבעת. בנוסף בודקים היטב שתחתית הפיצה אפויה.
 
*רוטב פיצה:
1. מחממים מחבת ויוצקים לתוכה 2 כפות שמן זית.
מטגנים בשמן 3-4 שיני שום כתושות במשך כחצי דקה.
2. מוסיפים תוכן קופסת עגבניות מרוסקות 400 גרם (תוצרת איטליה- מוטי למשל)
3. מערבבים ומוסיפים:
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
אורגנו טחון יבש
4. מבשלים כשלוש דקות ובסופן מוסיפים צרור עלי בזיליקום (לא חובה, רצוי)
מצננים ויוצקים על בצק הפיצה.
 
 
פיצה פטריות וזיתים

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: