אפייה,  ללא גלוטן,  עוגות גבינה,  עוגות יום הולדת,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות

עוגת גבינה אפויה בעיטור שוקולד

אוהבים שילוב עדין של גבינה ושוקולד?
העוגה הזו בשבילכם.
קבלו עוגת גבינה קלאסית וחגיגית בעיטור שוקולד מריר, קצפת וכדורי קליק.

         
תבנית קפיצית/רינג קוטר 24
• בסיס העוגה:
250 גרם ביסקוויטים טחונים/עוגיות פפושדו של פסח טחונות
120 גרם חמאה מומסת
מערבבים ביסקוויטים עם חמאה ומהדקים לתבנית. שומרים במקפיא.
• מלית הגבינה ואפייה:
1. מקציפים בקערת המיקסר עם וו ההקצפה:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
מקציפים עד שמתקבלת קציפה יציבה ומבריקה.
2. טורפים בקערה:
5 חלמונים
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת
1 כף תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
3. מקפלים את קציפת החלבונים עם תערובת הגבינה עד שמתקבלת מסה חלקה והומוגנית.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים פנימה את מסת הגבינה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כשעה ו-50 דקות.
במשך השעה הראשונה לאפייה מכסים את העוגה בנייר כסף, מסירים וממשיכים לאפות 50 דקות נוספות.
• ציפויים וקישוטים לעוגה:
1. מערבבים בקערה 1 שמנת חמוצה עם כף סוכר עד שהסוכר נמס
יוצקים על העוגה ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 10 דקות.
מצננים את העוגה במקרר.
2. ממיסים בבן מארי 100 גרם שוקולד מריר ורד הגליל. מחצית מהשוקולד מורחים על נייר אפייה ומחצית מעבירים לשק זילוף.
מקררים מעט את השוקולד שעל נייר האפייה  וקורצים עיגולי שוקולד בעזרת קורצן. שומרים במקרר.
מזלפים שוקולד על גבי העוגה בצורה חופשית.
3. מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר ומזליפים גבעות קצפת בהיקף העוגה.
מעטרים בכדורי שוקולד קליק ובעיגולי השוקולד ששמרנו במקרר.
*מבוסס על מתכון מ״על השולחן״ עם שינויים רבים שלי.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: