אפייה,  חגים,  עוגות יום הולדת,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות,  שוקולד

עוגת גבינה ואוריאו מושחתת ועשירה

קיבלתי את המתכון המעולה הזה מזמן מידיד טוב שלי המנהל חנות ספרים גדולה. בזמן שעלעל בספר מתכונים חדש שהגיע לחנות, צדה את עינו העוגה הזו. מיד צילם את המתכון ושלח לי.

המתכון של קרין גורן ומה אומר? עוגה נהדרת!

תבנית בקוטר 24. רצוי בעלת תחתית זכוכית.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. להכנת בסיס העוגה טוחנים לפירורים במעבד מזון:
200 גרם עוגיות אוריאו שלמות
50 גרם חמאה מומסת. משטחים בתבנית ומקפיאים.
2. מחממים תנור לחום של 120 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.
3. להכנת המלית ממסים בקערה המתאימה למיקרוגל:
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
150 גרם שוקולד לבן. מצננים.
4. טורפים בקערה גדולה:
750 גרם גבינת שמנת בטמפ' החדר 
1/2 כוס סוכר
מניחים בצד ל-5 דקות על מנת שהסוכר יימס בתערובת הגבינה.
יוצקים את מסת השוקולד הלבן לקערת הגבינה ומערבלים.
5. מוסיפים 4 ביצים שלמות ומערבבים.
6. שוברים פנימה 150 גרם (כוס) עוגיות ומקפלים היטב.
7. יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית הקפואה ואופים כשעה וחצי עד שהעוגה תפוחה ורוטטת.
מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
8. מכינים את ציפוי גנאש השוקולד. בקערה המתאימה למיקרוגל מחממים:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
 100 גרם שוקולד מריר בפולסים קצרים עד להמסה והומוגניות.
יוצקים את הגנאש על העוגה ומצננים במקרר למינימום לילה להתייצבות.

עוגה טעימה ומאוד עשירה. פרוסה אחת ממנה תספיק בהחלט 🙂

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: