אפייה,  לחמים,  מאפים,  מאפים מלוחים,  סעודת שבת,  שבת בבוקר

כיכר לחם לבן

אז הכנתי לחם. כן. אני מוצאת את עצמי מתחילה להתלהב מכל עניין הבצקים. לאחרונה בכל יום שישי אני אופה חלות טריות וככל שהשבועות חולפים הן יפות וטעימות יותר. (מבטיחה להעלות פוסט של חלות בהמשך)

הדרך ללחם אם כך היתה קצרה ויש לי הרגשה שגם זמנה של המחמצת יגיע☺️ עוד אגדל לי גור מחמצת קטן, אאכיל ואשקה אותו עד שיהיה מוכן להתפיח לי לחמים מגרים וחמצמצים.

בכל אופן, ראיתי את הלחם הזה מככב לאחרונה ברשת ואצתי רצתי להכין אותו. הוא קל להכנה ברמות אחרות. לישה (במיקסר, אלא מה?!) התפחה ואפייה. המתכון שייך לאופה שוויצרי בשם סיריל היטס והלחם נחשב ללחם צרפתי קלאסי, עשיר רך ומפנק.

אני ממליצה לקרוא את המתכון מתחילתו לסופו לפני שניגשים להכנה. את המתכון המושלם ערכה פיית העוגיות, הלא היא ענבל לביא המוכשרת והנפלאה, והוא מובא לכם גם כאן.

•תבנית אינגליש קייק מתכתית 10*30•

1. בקערת המיקסר מערבבים:

1/4 3 כוסות קמח לבן/ 460 גרם

2 כפות סוכר

כפית וחצי שמרים יבשים

מערבבים קצרות ומוסיפים בהדרגה:

280 מ״ל חלב חמים/ כוס+ 3 כפות (מתכון לפרווה בסוף המתכון)

1 כפית מלח

80 גרם חמאה רכה. כל פעם רבע ממנה עד שהיא נטמעת בבצק.

ממשיכים ללוש 7 דקות סך הכל. הבצק אמור להיפרד מהדפנות ולהתקבל גמיש ונוח לעבודה.

2. מכסים את קערת המיקסר בנייר אפייה ומעליו מגבת נקייה ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

3. כשהבצק תפח יפה, מוציאים ממנו את האוויר על ידי טפיחה חזקה עליו ולישה קצרצרה בידיים נקיות. מניחים לו לתפוח שוב בקערה מכוסה.

4. בינתיים משמנים היטב את התבנית. אני ריססתי אותה בספריי שמן תחתית ודפנות.

5. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומעצבים מהבצק גליל בגודל התבנית. מכניסים את הבצק לתבנית ומשטחים מעט עם הידיים על מנת שהבצק יתיישר קלות וימלא את התבנית.

מתפיחים את הבצק בתבנית כשהוא מכוסה עד שיכפיל את נפחו ויקבל גובה יפה.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים באמצע התנור כשהתבנית לרוחב התנור, במשך 45 דקות.

הלחם אמור להתקבל שחום מכל צדדיו, גבוה ופריך. אם הלחם אינו שחום בצדדים מוציאים אותו מהתבנית ומחזירים לתנור להשחמה של 5 דקות.

7. מחלצים את הלחם מהתבנית לרשת צינון (הלחם מחליק יפה מהתבנית תודות לשימון התבנית) ומניחים לו להצטנן.

הערות חשובות:

* הלחם במיטבו ביום האפיה. ניתן להקפיא את הלחם אך עדיף לפרוס אותו לפרוסות לפני ההקפאה ולשמור אותן עטופות היטב בשקית.

* כמובן שניתן להמיר את המתכון לפרווה (אני ממליצה בפעם הראשונה להכינו כפי שכתוב ולעמוד אחר כך על ההבדלים) את החלב ממירים במים חמימים ואת החמאה ממירים ל-70 מ״ל שמן זית.

2 Comments

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: