בריא,  טו' בשבט,  ללא גלוטן,  מתוק וטעים,  עוגות יום הולדת,  שוקולד

זר סוכריות משוקולד ופירות יבשים / מנדיאט שוקולד

סוכריות טעימות ובריאות עשויות משוקולד ופירות יבשים, מעולות כמתנה נפלאה לחג טו בשבט או סתם כדי לפאר שולחן יום הולדת. ואופן ההכנה? אין קל ממנו.

1. מצפים תבנית תנור בנייר כסף ומסדרים מקלות סוכריה או קשית שתיה בתבנית.
2. ממיסים במיקרוגל:
 200 גרם שוקולד מריר/חלב
בפולסים של 30 שניות כל פעם תוך ערבוב תמידי.
3. מוסיפים:
60 גרם נוספים של שוקולד מריר/חלב
מערבבים נמרצות לתוך השוקולד המומס החם.
בהתחלה זה ייראה כאילו כלום לא קורה אך ערבוב נמרץ ימיס את השוקולד שהוספנו. בתהליך זה טמפררנו את מסת השוקולד ויצרנו שוקולד מבריק ועמיד.
4. יוצרים סוכריית שוקולד: בעזרת כף יוצקים מהשוקולד על קצה המקלות עד לקבלת דיסקית עגולה ויפה. מפזריםפירות יבשים קצוצים (אני השתמשתי בקליפות תפוז מסוכרות, חמוציות, פפאיה מיובשת ומעט פיסטוק קצוץ) מצננים במקרר 10 דקות ונהנים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: