אפייה,  עוגות בחושות,  שבועות

עוגת שמנת חמוצה וקראמבל קינמון

עוגה בחושה, רכה וטעימה מאוד. הכנתה כל כך פשוטה שזה מביך!
מתאימה גם לשבועות כעוגה שנייה וקלילה, סייד קיק לעוגת גבינה מפוארת ויפה.
המרכיבים מצויים בכל בית כך שאין תרוצים ו…קדימה לעבודה.

      

תבנית אינגליש קייק מתכתית או עגולה קוטר 20
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
2. מערבבים בקערה לפי הסדר: 
 50 גרם חמאה מומסת
 1/4 כוס שמן
 1 כוס סוכר
 1/2 1 כוסות קמח תופח ( או קמח רגיל + 1/2 1 כפיות א. אפייה)
מערבבים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
3. מעבירים כ-1/2 כוס פירורים לקערה נפרדת ומוסיפים פנימה 1/2 כפית קינמון. מערבבים עד שהפירורים עטופים כולם בקינמון.
4. לקערת הפירורים השנייה- ללא הקינמון- מוסיפים:
1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל (או יוגורט)
2 ביצים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה.
5. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית ומעליה מפזרים את פירורי בצק הקינמון.
6. אופים כ- 40 דקות עד שהפירורים מזהיבים וקיסם יוצא נקי.

הערות וטיפים

  • את העוגה שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
  • אם תצליחו להתאפק תגלו שהעוגה הרבה הרבה יותר טעימה ועסיסית יום למחרת.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: