עוגיות

Yemen cookies או עוגיות קעקע

כן כן, מדובר בעוגייה שמקורה ביהודי תימן וקוראים לה קעקע. כשטעמתי אותה, נשביתי!
היא נהדרת לטבילה בקפה, מצוינת לסוכרתיים. לא מאוד מתוקה ויש בה תזכורת עדינה למלח.
לא טעמתי כזו מעולם, היא באמת שונה מכל עוגייה אחרת שהכרתי.
הכמות מספיקה לכ- 50 עוגיות. אם לא בא לכם להשמין מנחת, תוכלו להקפיא חלק ולהתענג בפעם אחרת.
העוגיות מצוינות בהקפאה.

המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת מערבל לשים עם וו גיטרה:
1/2 5 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 כוס מים
7 כפות מעט גדושות סוכר
1 כפית מעט גדושה מלח
3 כפות שמרים טריים
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
200 גר' חמאה (מחמאה לפרווה)
1/2 2 כפיות קצח
2. לשים הכל ביחד לכדי בצק כ- 5 דקות.
3. נותנים לבצק לתפוח כשעה. הוא לא אמור להכפיל את נפחו אלא "לעלות" קצת.
4. מחלקים את הבצק ל-2 ויוצרים גליל ארוך ברוחב של כ- 3-4 ס"מ מ-2 חלקי הבצק.
5. פורסים מהגליל פרוסות עגולות ומכל פרוסה יוצרים כדור בגודל של פינג פונג. מועכים עם כרית כף היד את הכדור לצורה של עוגייה עגולה ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
ממשיכים כך עם יתר פרוסות הבצק.
6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) עד להשחמה. כ-30 דקות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה. מצוין להקפאה.

   הארות וטיפים

  • ניתן כמובן ללוש ביד ולא לערב את המיקסר. אך, בקלות עסקינן, לא?
  • אפשרות נוספת ליצירת העוגיות: לרדד כל חלק מ-2 חלקי הבצק לעלה. לקרוץ בעזרת כוס עיגולים. ולהניח בתבנית. עוגיות אלו סימטריות יותר ומאבדות את המראה האותנטי. לשיקולכם.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: