אפייה,  טארט/פאי,  עוגות ג'לי,  עוגות פרי

wanna be pie או עוגת ספוג עם ג'לי אננס בצורת פאי

מדובר בעוגת טורט פשוטה שאפיתי בתבנית פאי על מנת לשוות לה מראה יפה ומגרה יותר.
הפעם הכנתי אותה עם אננס. העוגה מאוד מרעננת בימי הקיץ החמים. היא קרה ופרשית, ודי מתאימה לשומרי משקל היות ויש בה רק כף שמן ו- 4 כפות סוכר. אני מאוד אוהבת להכין אותה, היא קלה, מהירה ומנחמת.

תבנית פאי אן תבנית קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. בקערת המיקסר מקציפים לקצף חזק:

 4 חלבונים
 4 כפות סוכר
3. לאחר שנוצר קצף יש מוסיפים לקערה:
 1 כף שמן
 4 חלמונים
 4 כפות קמח
4. מעבירים את הקרם לתבנית ואופים 15 דקות.
5. מצננים מעט את העוגה ומועכים אותה מעט עם הידיים כדי להוריד לה גובה במרכז.
6. יוצרים חורים בעוגה בעזרת מזלג ומזליפים עליה מנוזלי קופסת שימורי האננס בנדיבות רבה. מפזרים את חתיכות האננס בצורה יפה על העוגה.
מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן ויוצקים על העוגה והפרי. מקררים היטב במקרר.

  הארות וטיפים

  • אפשר להכין את העוגה הזו עם כל פרי שרוצים כגון: תותים, משמש, אפרסקים וכו'..
  • ניתן להעשיר את הבצק ע"י הוספת שבבי שוקולד צ'יפס. טוויסט מעניין.
  • ניתן להוסיף קצפת ובכלל לעטר ולקשט כיד הדמיון הטובה עליכם.

קרה וטעימה מאוד מאוד!

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: