בישול,  חנוכה,  צמחוני,  שבועות,  שבת בבוקר

קציצות כרובית מושלמות

כרובית, או שאוהבים או שלא. ואצלי מאוד אוהבים כרובית, במיוחד כשהיא מטוגנת בפשטות כמו שניצל. לחטוף אותה חמה מהמחבת זה אחד הדברים הטעימים!

כאן דווקא הכנתי מהכרובית קציצות פשוט נהדרות, אפשר לשדך אותן לארוחה שלמה כמו בתמונה, עם תוספות. או פשוט לנשנש אותן עם מטבל שווה, למשל מטבל יוגורט, שום ושמיר.

אופן ההכנה:

1. מנקים את הכרובית:

מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים אותה בתוך קערה עם מים, מעט חומץ ומלח במשך 10 דקות. שוטפים ומסננים.

2. מרתיחים מים (עד כדי כיסוי הכרובית) עם כף מלח בסיר בינוני ומבשלים את הכרובית במשך 10 דקות עד שהיא רכה אך לא מתפוררת. מסננים ומצננים מעט.

3. מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים אותה בעזרת מועך פירה.

מוסיפים:

1 כוס פירורי לחם

3 ביצים

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

4. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

טיפ: לתוצאה אסתטית ויפה מטגנים עם רינג בגודל קטן-בינוני. שמים את הרינג בשמן ויוצקים לתוכו מבלילת הכרובית ומטגנים. מחלצים את הרינג בעדינות כשהופכים צד.

5. מגישים חם לצד תוספות או מטבל מעניין.

הערות:

• אפשר להשתמש בכרובית קפואה, מתחילים משלב 2 במתכון ומבשלים קצת פחות מ-10 דקות.

• עדיף לא להכין מראש אבל אם כבר הכנתם רצוי לחמם בתנור כמה דקות בחום של 180 מעלות.

• לקציצות פרווה מוותרים על הגבינה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: