אפייה,  עוגות פרי,  עוגות קרם/שכבות,  רולדות,  שבועות

רולדה קצפת ותותים נוסטלגית

אני במצב רוח נוסטלגי לאחרונה. אולי זה החורף, אולי אלו זיכרונות ילדות שצפים בי לאחרונה, ואולי זה הרצון לאוכל מנחם. ומה יותר מנחם מאוכל של פעם, של ילדות?
הרולדה הזו היא כל אלה. מנחמת וטעימה. כמו בימים ההם, פעם.
              
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרססים בספריי שמן את נייר האפייה.
2. מקציפים במיקסר עם וו ההקצפה במשך כ-8 דקות:
4 ביצים L שלמות
1/2 כוס סוכר 
1 שקית סוכר וניל
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
קורט מלח
1 כף שמן 
2. כשהקרם תפוח מאוד ובהיר, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים:
3/4 כוס קמח 
1/2 כפית אבקת אפייה
מערבלים קצרות עד לאיחוד החומרים בלבד.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. אופים במשך 7-8 דקות (לא יותר) עד שהטורט מזהיב.
מצננים היטב. הופכים את הטורט על גבי נייר אפייה נקי ומקלפים את נייר האפייה שמעל.
4. שוטפים היטב כ-10 תותים גדולים וחותכים לקוביות.
מכינים קצפת וניל. מקציפים:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
5. מורחים את הקצפת על כל הטורט באופן אחיד. מפזרים את קוביות התותים ומגלגלים לרולדה, בעזרת נייר האפייה, מהבסיס הרחב עד הסוף. מקררים 4 שעות לפחות לפני ההגשה. מפדרים באבקת סוכר.
                 

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: