עוגת תפוזים הפוכה קלאסית
כבר פותחת ואומרת שאפשר לוותר על כל עניין התהפוכות הזה ולהכין אותה בצורה הרגילה והחביבה והיא תצא מושלמת! בהבטחה!
אבל, אם רוצים עוד קצת עניין ואקסטרה טעם תפוזי לא מתעצלים ומבשלים פרוסות תפוזים בסירופ סוכר, שמים בתחתית התבנית, אופים והופ הופכים בסוף.
אז תעשו חושבים ותחליטו מה בא לכם כי עוגת תפוזים צריך שתהיה בבית הזה ובמיוחד במזג האוויר הזה!
תבנית קוטר 26
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
2. מתחילים בהכנת פרוסות התפוז:
א. בסיר קטן מביאים לרתיחה:
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
לאחר שרתח, מבשלים את הסירופ על אש קטנה כ-10 דקות.
ב. בינתיים שוטפים היטב 2 תפוזים קטנים ומגררים את קליפתם. שומרים את גרידת התפוזים לבלילת העוגה.
קוטמים את הקצוות משני צידי התפוזים ופורסים אותם לפרוסות דקות.
ג. מוסיפים את פרוסות התפוזים לסירופ ומבשלים אותם 10-12 דקות. מוציאים את התפוזים מהסירופ, מסדרים בתבנית ומצננים. שומרים את הסירופ שנשאר בסיר.
3. מכינים את בלילת העוגה:
בקערת המיקסר מקציפים:
5 חלבונים M
קורט מלח
כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה:
3/4 כוס סוכר
מקציפים לקצף יציב.
4. בקערה אחרת מערבבים:
5 חלמונים
1/2 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז מ-2 התפוזים
5. מערבבים הכל בתנועות קיפול אל לתוך קציפת החלבונים.
6. מוסיפים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
מערבבים בתנועות קיפול עם מטרפה ידנית ובהמשך עם מרית עד שהקמח נטמע בבלילה ואין גושים. מומלץ להימנע מערבוב יתר.
7. יוצקים את הבלילה על קליפות התפוזים שבתבנית. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
8. מצננים את העוגה כ-10 דקות והופכים אותה על גבי צלחת הגשה.
מקלפים את נייר האפייה מלמעלה ומצננים. (רצוי לעבור לשלב הבא)
טיפ:
אני אוהבת להכניס את העוגה לכמה דקות לתנור על 200 מעלות בתוכנת הגריל כדי לשזף טיפה את התפוזים ולאפות קלות מלמעלה.
זהירות, לא כדאי לשרוף את העוגה! נא להשגיח.
מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את סירופ התפוזים. מזגגים יפה עם מברשת את כל פני שטח העוגה.
הערות:
• אפשר לוותר בעוגה על פרוסות התפוז בסירופ ולהכינה רגיל. מחממים את התנור כפי שכתוב וממשיכים משלב 3.
• אפשר להגיש את העוגה לצד יוגורט טבעי ולזלף מלמעלה מסירופ הסוכר.