עוגת בראוניז עם שכבת גבינה
את העוגה הזו הכנתי לראשונה ליום ההולדת של אישי היקר לפני מס' שנים. אז הכנתי אותה בתבנית מרובעת כיאה לבראוניז. לא יצא לי להכינה שוב עד לסוף השבוע האחרון שגם בו חל יום הולדתו ונזכרתי בה.
הפעם הכנתי אותה בתבנית עגולה. העוגה לא החזיקה מעמד בשולחן החגיגי וחוסלה חיש מהרה.
תבנית קוטר 24
הכנת תחתית הבראוניז
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. בקערה המתאימה למיקרוגל ממסים:
220 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
2. בקערת המיקסר מקציפים לקרם תפוח ובהיר:
3 ביצים
1 כוס סוכר
מוסיפים:
3/4 כפית מלח
3/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כוס אגוזים טחונים
3. מאחדים את תערובת השוקולד עם בלילת הבראוניז ויוצקים לתבנית. מכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דקות ומצננים.
4. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ומכינים את תערובת הגבינה.
מערבבים בקערה:
450 גרם גבינה לבנה 9%
1 ביצה
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
5. יוצקים את הבלילה על תחתית הבראוניז האפויה ומכניסים שוב לתנור ל- 25 דקות נוספות. מכניסים למקרר למינימום שעתיים של קירור.
6. מכיניים גנאש שוקולד.
בקערה המתאימה למיקרוגל ממסים בפולסים של 30 שניות כל פעם 1/2 מיכל שמנת מתוקה עם 100 גרם שוקולד מריר
מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס היטב ויוצקים על העוגה הקרה.
הערות וטיפים
- לשים לב לתנור כשאופים את הבראוניז. אפיית יתר תיצור תחתית קשה ולא אופיינית לבראוניז.
- ניתן לקשט באגוזים קצוצים מעל הגנאש. למראה חגיגי במיוחד ניתן להכין קצפת ולעטר את העוגה.
- לשמור במקרר.
טעימה מאוד והניגוד של הגבינה והשוקולד יוצר שילוב נהדר.