עוגיות שיבולת שועל, שוקולד וקינמון
עוגיות מעולות ממש עשויות משיבולת שועל מהירת הכנה ומתובלות בקינמון. בנוסף מנוקדות בשוקולד מריר ושקדים פרוסים דק.
ואם הקטנה שלי מטורפת עליהן בטוח שגם אתם תאהבו.
כ-30 עוגיות בינוניות
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.
1. ממסים במיקרוגל במשך 30 שניות
115 גרם חמאה. מערבבים אותה היטב במטרף ידני עם 2/3 כוס סוכר חום.
לאחר שהחמאה והסוכר הקרימו, מוסיפים:
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל.
2. בקערה נפרדת מערבבים:
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח מלא ( או קמח לבן)
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח (לא לוותר!)
1/2 1 כוסות קוואקר- שיבולת שועל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס משובח
1/2 כוס שקדים קצוצים גס (לא טחונים)
3. מאחדים את התערובות לכדי בצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה.
4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מגלגלים כדורים בגודל פינג פונג ומניחים אותם בתבנית במרווח אחד מהשני.
מועכים/משטחים מעט את העוגיות עם הידיים ומכניסים לתנור לאפייה במשך 10-12 דקות. לא יותר!
(אם נשאר בצק וסביר שישאר בין אפייה לאפייה, יש לשמור אותו במקרר)