ללא גלוטן,  מתוק וטעים,  פסח

נשיקות מרנג צחורות

משהו קטן וטוב לנשנש מידי פעם. הקטנה שלי מאוהבת בהם, אני קצת פחות.
כל אחד יכול להכין אותן בקלי קלות ממצרכים שיש בבית, הן באמת פשוטות להכנה אם מקפידים על כמה כללים קטנטנים אך חשובים.
הכנתי אותן לכבוד יום הולדת של מישהי מקסימה שמאוד מאוד אוהבת נשיקות 🙂

החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 80 מעלות.
2. בקערת המיקסר מקציפים לקצף חזק ויציב:

  • 4 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • קורט מלח
  • 3/4 1 כוסות סוכר

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מכניסים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן ומזליפים על גבי התבנית.
4. מכניסים לתנור ואופים עד שהנשיקות נפרדות מהתבנית. (כשעתיים עד שלוש שעות אפייה.)

הערות וטיפים

  • יש להקפיד על חלבונים בטמפרטורת החדר וללא שומן בפנים, קרי ללא טיפת חלמון אחת.
  • קערת המערבל צריכה להיות יבשה ונקייה על מנת שהקצף יעלה יפה.
  • למרנג צבעוני יש להוסיף צבע מאכל איכותי בשלב ההקצפה. ניתן גם להוסיף תמצית וניל (1 כף) לטעם משודרג.
  • מייד בתום ההקצפה יש להזליף את המרנג לתבנית ללא שהיות על מנת להימנע ממרנג נוזלי ושקוע.
  • זמן האפייה הוא אכן קצת ארוך ויכול להימשך אף יותר משעתיים כאמור. זמן האפייה נחוץ על מנת שגם מבפנים המרנג ייאפה. לכן יש לבדוק האם המרנג נפרד בקלות מן התבנית.
  • לשמור בקופסה אטומה או להקפיא.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: