מרק עדשים כתומות וירקות שורש
מבחינת הקטנה שלי זה ה-מרק!
הוא טעים כל כך, עם עשבי תיבול ומלח ופלפל בלבד כדי לתת למרכיבים החשובים באמת לככב.
מרק נהדר לערבים חורפיים שכאלה.
אז איך מכינים?
1. בסיר גדול מטגנים 1 בצל קצוץ במעט שמן זית.
2. כשהבצל מזהיב מוסיפים:
2-3 ענפי סלרי קצוצים ומעט מעלי הסלרי קצוצים
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות-בינוניות
1 גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות-בינוניות
מערבבים היטב ונותנים לזה להתבשל 2-3 דקות.
3. בינתיים שוטפים היטב 250 גרם עדשים כתומות (חצי שקית של 500 גרם) ומוסיפים לבצל. מערבבים.
4. מוסיפים כ- 5 כוסות מים רותחים או כמות מים שמכסה את הירקות והעדשים ועוברת אותם ב-3 ס״מ בערך.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
5. מוסיפים:
1/2 כף מלח
1/4 כפית פלפל שחור
צרור כוסברה קצוצה
צרור שמיר קצוץ
מערבבים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
נועצים מזלג בירקות ובודקים שהם רכים ומוכנים לאכילה.
טועמים ומתקנים תיבול, בדרך כלל חסר מלח.
רצוי להגיש מיד.
הערות:
• אפשר להשתמש בעשבי תיבול אחרים שאתם אוהבים או לוותר עליהם לגמרי.
• המרק יכול להשתנות תמיד בעזרת גיוון בירקות. אפשר לגוון עם דלעת, קישואים ומה שהולך אצלכם בבית.