בישול,  בריא,  טבעוני,  ירקות,  ללא גלוטן,  מרק,  סעודת שבת,  צמחוני,  קטניות

מרק עדשים כתומות וירקות שורש

מבחינת הקטנה שלי זה ה-מרק!

הוא טעים כל כך, עם עשבי תיבול ומלח ופלפל בלבד כדי לתת למרכיבים החשובים באמת לככב.

מרק נהדר לערבים חורפיים שכאלה.

אז איך מכינים?

1. בסיר גדול מטגנים 1 בצל קצוץ במעט שמן זית.

2. כשהבצל מזהיב מוסיפים:

2-3 ענפי סלרי קצוצים ומעט מעלי הסלרי קצוצים

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות-בינוניות

1 גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות-בינוניות

מערבבים היטב ונותנים לזה להתבשל 2-3 דקות.

3. בינתיים שוטפים היטב 250 גרם עדשים כתומות (חצי שקית של 500 גרם) ומוסיפים לבצל. מערבבים.

4. מוסיפים כ- 5 כוסות מים רותחים או כמות מים שמכסה את הירקות והעדשים ועוברת אותם ב-3 ס״מ בערך.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

5. מוסיפים:

1/2 כף מלח

1/4 כפית פלפל שחור

צרור כוסברה קצוצה

צרור שמיר קצוץ

מערבבים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.

נועצים מזלג בירקות ובודקים שהם רכים ומוכנים לאכילה.

טועמים ומתקנים תיבול, בדרך כלל חסר מלח.

רצוי להגיש מיד.

הערות:

• אפשר להשתמש בעשבי תיבול אחרים שאתם אוהבים או לוותר עליהם לגמרי.

• המרק יכול להשתנות תמיד בעזרת גיוון בירקות. אפשר לגוון עם דלעת, קישואים ומה שהולך אצלכם בבית.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: