איטלקי,  מתוק וטעים,  עוגות גבינה,  עוגות ללא אפייה,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות,  שבת בבוקר

טירמיסו אספרסו וריבת חלב

זה התחיל מזה שרציתי להכין עוגה לשבת, שעה לפני שבת, וגיליתי שלא נשארו לי ביצים. (ככה זה כשהאיש הכין כמה שעות קודם סלט ביצים, סלט אבוקדו עם… ביצים וגם ביצים קשות)

זה המשיך מזה שראיתי באינסטגרם חברה שהכינה טירמיסו מגרה וזה נגמר כשזה אצלי עכשיו במקרר.

טירמיסו בלי ביצים, עם קרם ריבת חלב מהיר הכנה. כל ההכנה הסתכמה ב-10 דקות. ותשמעו, זה טעים! ממש! נמס בפה ומרענן.

תבנית 20×30

1. מכינים בקערית רחבה שתוכל להכיל את טבילת הבישקוטים:

1 שוט של אספרסו ארוך

3 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

1 כף רום או ליקר אמרטו (לא חובה)

מערבבים ומניחים בצד.

2. בקערת המיקסר או במערבל ידני מקציפים ביחד:

1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה 

1/3 כוס חלב

3 כפות גדושות גבינה לבנה 5%

1 אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב

1 כפית תמצית וניל

3. בכל העוגה הזו משתמשים בכ-30 בישקוטים.

טובלים קצרות בישקוטים ומסדרים יפה בתחתית התבנית.

יוצקים מעליהם מחצית מהקרם ומשטחים היטב.

חוזרים על התהליך עם הבישקוטים (טובלים באספרסו ומסדרים בתבנית) ומסיימים עם מחצית הקרם שנותרה.

מפדרים באבקת קקאו (כ-2 כפות גדושות) ומכניסים למקרר לפחות ל-5 שעות ואני מעדיפה לילה שלם. כך הבישקוטים סופגים את הקרם והכל נמס בפה וטעים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: