בישול,  בריא,  חגים,  ללא גלוטן,  סעודת שבת,  עוף

תבשיל עוף עם שעועית ירוקה

עכשיו, בעקבות כאבי גב עזים, אני מחפשת את החיים הקלים במטבח. כמה שפחות לעמוד ולטרוח אבל עדיין שיצא טעים.

האמת, גם כשאני במיטבי אני אוהבת את התבשיל הזה.

״בונים״ אותו בסיר על השיש, שכבות-שכבות ונהנים אחר כך ממנה מנחמת וטעימה. אז גם אם אתם לא אשפים גדולים במטבח, את התבשיל הזה אתם תכינו בהצלחה רבה וגם הקטנים אצלכם יהנו.

15 דקות הכנה ואת השאר עושה הגז.

1. מניחים סיר סוטאז׳ רחב על השיש ושמים בתוכו, אחד מעל השני:

1 בצל מקולף חתוך לרבעים ואז לפרוסות

2 עגבניות חתוכות גס

1 חבילה שעועית ירוקה שלמה/חתוכה סנפרוסט

3 כרעיים חצויות לשוק וירך (לשיקולכם עם עור/בלי)

2. לאחר שהנחנו את המצרכים זה על גבי זה, מתבלים על הכל:

1/4 כוס שמן זית בזילוף סיבובי

1/2 כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כף כורכום

1/2 כף סוכר חום

3. לא מערבבים את הסיר אלא מניחים ישירות על הגז בלהבה גדולה, מכוסה, עד שהתבשיל מגיע לרתיחה.

מנמיכים את האש לגמרי ומבשלים 20 דקות, בלי לערבב.

4. פותחים את המכסה, מערבבים היטב ומכסים.

ממשיכים לבשל במשך 40 דקות כשבמהלכן מערבבים פעם- פעמיים נוספות.

מומלץ להגיש מעל אורז לבן.

5 Comments

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: