תבשיל בשר ראש בחומוס
המנה הנפלאה הזו נולדה בשביל אחד מסימני חג ראש השנה, ״שנהיה לראש…״ אבל גם במשך השנה היא לגמרי יכולה לככב בזכות עצמה.
כשהייתי קטנה אמא שלי היתה בדרך כלל מטגנת דגים והיינו לוקחים חתיכה מהראש. כשהתחתנתי טעמתי לראשונה בשר ראש שחמותי היתה מכינה מבשר בקר. בתחילה, אני מודה, הייתי מזועזעת מהמחשבה שאטעם את המנה הזו, אך ברגע שטעמתי נדהמתי מהרכות של הבשר ומהטעם המשגע. עם השנים כשהתחלתי לארח אצלי אורחים בחג, בישלתי את המנה הזו עם הטעמים שאני אוהבת ושמחמיאים לבשר הראש.
חג שמח.
1. מניחים נתח בשר ראש שלם בסיר עמוק ומכסים במי ברז שיכסו את כולו. במים שמים:
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל אנגלי
מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 3 שעות מכוסה.
בתום הבישול מצננים את הנתח לחלוטין, מנקים אותו היטב משומן ופסולת וחותכים לקוביות בינוניות.
שומרים את מי הבישול.
2. מטגנים ב-2 כפות שמן:
2 פלפלים אדומים חתוכים גס
1 עגבניה גדולה חתוכה גס
5-6 שיני שום פרוסות.
מערבבים. מתבלים:
1 כפית כמון
2 כפות פפריקה אדומה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף רסק עגבניות
קורט סוכר
מערבבים ומוסיפים 1 שקית סנפרוסט חומוס ו-4 כוסות ממי בישול הבשר. מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את בשר הראש. אם יש צורך מוסיפים עוד ממי הבישול עד ל-3/4 מגובה התבשיל.
מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
3. מבשלים שעתיים ומידי פעם מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. (אני בישלתי 3 שעות, ככל שזה מתבשל יותר כך הבשר נימוח יותר. אך שעתיים זה בהחלט מספיק)