מתוק וטעים,  פורים,  פסח,  ריבות

ריבת חצילים משגעת

 הפוסט נערך מחדש בתאריך 23.6.17 –
ריבת חצילים מרוקאית מחצילים קטנים וחמודים, טעימה מאוד וממכרת.
יצא לה מוניטין של ריבה מסובכת וקשה להכנה אך אתם תופתעו שממש לא! מקפידים על הוראות ההכנה ונהנים בסוף מריבה מתוקה, ללא מרירות כלל ועם ניחוח וטעם עדין של תבלינים.
           
כמות מקילו אחד של חצילים קטנים.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מנקים את החצילים מהעלים הקטנים שמקיפים את עטרתו ומשאירים את הגבעול/עוקץ בלבד.
מנקבים אותם בשיני מזלג לכל אורכם.
2. מניחים את החצילים בסיר רחב ושטוח וממלאים מים עד לכיסוי החצילים. מרתיחים כ-10 דקות על אש נמוכה על מנת לוודא שכל המרירות תצא. מסננים ומצננים את החצילים.
3. בסיר רחב ושטוח מערבבים:
1 קילו סוכר
5 יחידות ציפורן
2 מקלות קינמון
1 כפית מחוקה קינמון טחון
1 כפית מחוקה אגוז מוסקט
3/4 כוס מיץ לימון
ממיסים את כל המרכיבים על אש נמוכה ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת הופכת לנוזלית ללא גרגירי סוכר.
4. מכניסים פנימה את החצילים ומערבבים בעדינות על מנת שלא ייפצעו וישארו בשלמותם.
מבשלים על אש נמוכה, ללא מכסה, כשעה וחצי במהלכן מערבבים את החצילים בסירופ בעדינות.
באמצע הבישול אני נוהגת להכניס פנימה קליפה וליבת תפוח בשביל הפקטין שבהם הגורם להיקרשות. לא כדאי לוותר על התהליך הזה. אם הריבה נראית לכם מעט נוזלית בתום הבישול, לא לדאוג. היא תתייצב יפה במקרר.
5. מעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת ושומרים בקירור. הריבה תשתבח עם הזמן וטעמה יתחדד וישתפר.
הערות:
עיקור צנצנת זכוכית חשוב מאוד על מנת למנוע עובש בריבה. איך מעקרים?
יוצקים מים רותחים לתוך הצנצנת, משהים מספר דקות ושופכים. מייבשים את הצנצנת וזהו, זה כל הסיפור.

קל, נכון?
 
               

One Comment

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: