אפייה,  עוגות פרי,  עוגות קרם/שכבות,  עוגות שוקולד,  רולדות,  שוקולד

רולדת שוקולד ודובדבנים

כשגיליתי כמה קל להכין רולדה כל כך טעימה במעט השקעה נשביתי. מודה שהולך אצלי חזק עכשיו.
הגיוונים אינסופיים, הדמיון עובד שעות נוספות והתוצאה תמיד נהדרת ומרשימה. אז, קדימה לעבודה 🙂

החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.
2. לבלילת הרולדה מקציפים:

3 ביצים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
2 כפות קקאו
1 כפית תמצית וניל 

מקציפים לקרם תפוח ובהיר.

3. בתום ההקצפה מקפלים פנימה 1/2 כוס קמח תופח.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית ומשטחים יפה עם פלטה מכל הצדדים.
5. אופים כ- 10 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. (עניין של כמה דקות)
6. הופכים את הרולדה על נייר אפייה נוסף מפודר במעט אבקת סוכר ומקלפים מלמעלה את נייר האפייה.
7. לקרם שוקולד מקציפים:

1 מיכל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד 
או פשוט מכינים גנאש ומקציפים. (הוראות בסוף המתכון)

8. יוצקים 3/4 מהקרם על הרולדה ומורחים יפה על כולה. מפזרים דובדבנים מגולענים וחצויים ומגלגלים חזק והדוק מכיוון הגוף, החוצה. את רבע הקרם מזליפים בעזרת שק זילוף או פשוט מורחים על הרולדה. מעטרים בדובדבנים.

הכנת הגנאש המוקצף: אם הולכים על האופציה הזו יש להתחיל מכאן בהכנת הרולדה.
1. להביא לסף רתיחה 1 מיכל שמנת מתוקה ולצקת על 200 גרם שוקולד מריר איכותי. לערבב היטב עד להמסה. לשמור בקירור 2-3 שעות. כשהגנאש קר היטב יש לשפוך אותו לקערת המיקסר ובעזרת וו ההקצפה להקציף היטב לקרם שוקולד אוורירי. (לקרם עשיר יותר ניתן להוסיף עוד מיכל שמנת מתוקה לגנאש ולהקציף.)
2. למרוח על עלה הרולדה ולהמשיך כאמור במתכון.

הערות:

  • ניתן לשלב כל קרם שרוצים או רק קצפת.. הכל כיד הדמיון הטובה עליכם.
  • טעים הרבה יותר לאחר לילה במקרר.
           

טעים בטירוף וקל הרבה יותר ממה שנראה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: