בישול,  ללא גלוטן,  סעודת שבת,  עוף

קציצות עוף ותירס שהילדים יעופו עליהן!

ראיתי את הקציצות האלה לראשונה אצל השף שגב משה וידעתי שאני חייבת להכין אותן בבית.

שידרגתי אותן לפי טעמינו האישי ויצאו פשוט ללקק את האצבעות.

משתמשים כאן בגרגירי תירס מפחית שימורים אותם טוחנים היטב לבלילה חלקה לגמרי ללא גושים. התירס מעבר לטעם הנהדר שהוא מעניק לקציצות (ואל דאגה, לא מורגש טעם חזק שלו) הוא מעניק לחות נהדרת, כי אין דבר מעצבן יותר מעוף יבש!

אז אין ספק שאלו קציצות העוף הכי טעימות שהכנתי ואני לא מתכוונת להחליף את המתכון. (גם לא יתנו לי בבית, המתכרו)

20-25 קציצות תלוי בגודל.

מערבבים בקערה:

1/2 קילו חזה עוף טחון

1 פחית שימורי גרגירי תירס טחונים (ללא הנוזלים)

2 ביצים

2 שיני שום כתושות 

צרור שמיר קצוץ

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כפית מלח

מערבבים היטב. התערובת נוזלית וזה בסדר.

2. מחממים שמן חמניות במחבת פסים ואפשר גם במחבת רגילה. השמן צריך להיות בגובה של בערך 2 ס״מ.

כשהשמן במחבת לוהט מחליקים פנימה מהתערובת תלוליות קציצות בעזרת 2 כפות ומטגנים עד הזהבה יפה בשני הצדדים.

3. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים מיד.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: