אפייה,  בישול,  בריא,  דגים,  ללא גלוטן

קציצות טונה אפויות

קציצות טונה מעולות וכל כך טעימות. אפשר לתבל איך שרוצים ולקחת את הטעם לכל כיוון. הפעם בשונה מתמיד החלטתי לתבל לכיוון טעמי המזרח עם כמון ופפריקה. יצא מושלם.

שפע הירק שבמתכון מעניק עסיסיות ורעננות לקציצות. כל ירק שיש לכם בבית הולך. לי היה כוסברה, פטרוזיליה וסלרי. אפשר להמיר לשמיר ואפילו נענע במידה יכולה להתאים כאן.

12 קציצות

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרססים בספריי שמן את נייר האפייה.

2. מערבבים בקערה:

3 פחיות טונה (אני משתמשת בטונה במים)

3 ביצים

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מייפל טבעי (לא חובה)

2 שיני שום קצוצות 

צרור פטרוזיליה קצוץ

צרור כוסברה קצוץ

צרור קטן עלי סלרי קצוצים/ או שמיר

1/4 כוס קמח כוסמת (למי שאין אפשר קמח כוסמין או רגיל- אני רציתי ללא גלוטן)

3. יוצרים קציצות ומניחים בתבנית. מרססים מעליהן עוד ספריי שמן ומפזרים שומשום.

4. אופים במשך 15-18 דקות עד שהקציצות מזהיבות. באמצע האפייה הופכים צד.

קציצות טונה מוגשות עם תבשיל שעועית, גזר גמדי וסלרי

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: