בישול,  בריא,  דגים,  חגים,  סעודת שבת

קציצות דגים משגעות

לפעמים בא לי לגוון מהדגים המבושלים ולהכין קציצות דגים עם רוטב מושלם שרק מחכה לחלה או הפיתה שתיכנס לתוכו ותספוג את כל הטוב הטוב הזה.

הקציצות רכות ונימוחות. קלות לעשייה, מורכבות מ-2 שלבי הכנה פשוטים: תערובת הקציצות והרוטב.

הכי ״קשה״ כאן זה להכין את המצרכים מראש.

אפשר להכין לסעודת שישי או לאמצע השבוע ולהגיש עם אורז לבן או עם קוסקוס או רק עם חלה טובה. מה שבטוח- את האצבעות אתם תלקקו בטוח!

15-16 קציצות, תלוי בגודל

1. לקציצות:

מערבבים בקערה:

חצי קילו דג טחון ( אני משתמשת בתערובת של בורי ומוסר ים ואם אין דגים טריים אני משתמשת ב-4 פילטים של סלמון קפוא וזה יוצא נפלא!)

צרור פטרוזיליה קצוץ

צרור כוסברה קצוץ

4 שיני שום כתושות

1 ביצה

1 כוס פירורי לחם או 2 פרוסות חלה שהושרו במים סחוטות ומפוררות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר.

2. לרוטב:

מטגנים במחבת סוטאז במשך 3-4 דקות׳:

1/4 כוס שמן חמניות/קנולה

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

שיני שום קלופות מראש שום שלם

מוסיפים לפי הסדר ומערבבים:

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

חצי פחית עגבניות מרוסקות (תוצרת איטליה איכותי)

1 כף גדושה רסק עגבניות

צרור כוסברה קצוץ

2 כוסות מים רותחים

מביאים לרתיחה.

מכסים את המחבת,מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה.

3. בינתיים יוצרים את הקציצות. יוצרים כדורים בינוניים בגודלם ופוחסים אותם מעט עם הידיים. שמים בצד עד שהרוטב מוכן.

מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים 20 דקות.

במהלך הבישול מטלטלים את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: