בישול,  ירקות,  ללא גלוטן,  צמחוני

קלחי תירס בגריל

בדרך כלל אני אוהבת לאכול קלחי תירס ככה פשוט, עם מלח וזהו.

הפעם היו לי קלחי תירס מהזן המתוק במיוחד ורציתי לשדרג את הטעמים.

זוכרים את דוכני התירס בקניון שמכינים בהם גרגירי תירס בטעמים?

אז כזה, רק בקלחים וכיד הדמיון הטובה עלי.

אם אתם מכינים, תכינו איך שאתם אוהבים. עם התבלינים שאתם אוהבים. ספייסי, מתוק, מלוח ועוד.

מתכון עבור 3 קלחי תירס גדולים במיוחד

1. ממלאים מים בסיר גדול וממליחים עם כף מלח. מביאים לרתיחה.

מנקים היטב את התירס וחוצים אותו לשניים.

מכניסים לסיר לבישול של 7 דקות. לא יותר.

מדליקים את התנור על תוכנית גריל עליון ב-210-220 מעלות.

2. בינתיים ממיסים 50 גרם חמאה בקערה.

מוסיפים:

1 כפית מחוקה אבקת שום

1/2 כפית פפריקה מתוקה

גרידת לימון מ-1/2 לימון

1/2 כפית תבלין צ׳ילי מקסיקני גרוס

1/2 כפית דבש (כן, כן. מוסיף טעם עשיר)

פטרוזיליה קצוצה מצרור קטן

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כדאי לבדוק ולתקן תיבול.

3. מוציאים את הקלחים מהסיר ומייבשים בנייר מגבת.

מורחים את תערובת החמאה על התירס בעזרת מברשת, היטב ומכל הצדדים ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים את התירס תחת הגריל עד שהוא משחים קלות, כ-7-8 דקות. באמצע הזמן מסובבים את קלחי התירס לצידם השני. (זהירות לא להשחים מידי את התירס שלא יתייבש ויצטמק.)

5. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל מעט גרידת לימון, צ׳ילי גרוס ופטרוזיליה קצוצה. סוחטים מעט מיץ לימון למעלה ומפזרים המון המון גבינת פרמזן מגוררת.

מגישים מייד. בתאבון

הערות:

• אפשר גם להכין במחבת פסים/פלאנצ׳ה עד לחריכה יפה של התירס. מה שנוח לכם.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: