בישול,  מאפים,  מתוק וטעים,  שבת בבוקר

קוגל ירושלמי אמיתי

קוגל מתוק, קינמוני, מעט ספייסי (בכל זאת, זה לא קוגל בלי פלפל שחור!) קל להכנה וטעים טעים!
כמה הערות לפני:
• כמות הסוכר והפלפל השחור שרשומים במתכון הם בגדר המלצה. תלוי כמה חריף ומתוק אתם אוהבים את הקוגל שלכם. הכמויות הרשומות מטה הם כפי שאני הכנתי. ויצא נהדר!
• נוח מאוד להכין את הקוגל בסיר המתאים לאפייה בתנור. מי שאין ברשותו סיר כזה יכול להעביר את הבלילה לתבנית (עדיף מזכוכית) ולאפות כרגיל.

       

סיר טפלון נון סטיק קוטר 20-22
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים 400 גרם אטריות דקות לפי הוראות היצרן. מסננים אך לא שוטפים ומצננים מעט.
מעבירים את האיטריות המבושלות לקערה ומוסיפים:
4 ביצים בהדרגה (מערבבים מהר מהר לאחר הוספת כל ביצה שלא תיקרש)
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כף שטוחה מלח
1 כפית גדושה פלפל שחור
3. מחממים בסיר על להבה בינונית- גבוהה 1/2 כוס שמן קנולה.
כשהשמן חם מוסיפים לסיר 1/3 כוס סוכר וממיסים לקרמל בצבע זהוב ענברי תוך נענוע הסיר מידי פעם. (לא מערבבים)
יוצקים בזהירות את הקרמל לקערת האטריות ומערבבים היטב. זה בסדר אם יווצרו מעט גושי כרמל, הם יימסו באפייה.
4. מחזירים את האטריות לסיר ומיישרים יפה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה כרבע שעה עד ששולי הקוגל משחימים.
5. מכניסים את הסיר לתנור (לא מכוסה) ואופים עד שהקוגל שחום היטב, כשעה וחצי.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: