מאפינס

קאפקייקס קפה וניל

אז אחרי כל עוגות הגבינה בא לי משהו פשוט ומענג. הקאפקייקס האלה כל כך טעימים ומפנקים והטעם המשולב של וניל וקפה פשוט מושלם.

כמות ל-12 קאפקייקס
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2. בקערת המערבל עם וו הגיטרה מקרימים:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 כפות שמן
3. כשמתקבל קרם סמיך מוסיפים בהדרגה:
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
3. מוסיפים לסירוגין, פעם מהקמח ופעם מהחלב:
1/4 1 כוסות קמח תופח
 3/4 כוס חלב
5. מעבירים מחצית מהבלילה שנוצרה לקערה נפרדת ומוסיפים לתוכה:
3 כפיות גדושות נס קפה מומסות בכף מים רותחים. מערבבים היטב.

6. יוצקים לתבנית המאפינס קודם מהבלילה הבהירה ולאחר מכן ,מעל, את בלילת הקפה. בעזרת קיסם קטן מערבבים קלות ליצירת מראה משוייש. 7.מכניסים לתנור ואופים במשך 17-20 דקות עד שקיסם יוצא נקי. מצננים היטב.

לקרם הקפה, מקציפים:

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית גדושה אבקת נס קפה

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים מעל הקאפקייקס. שומרים במקרר.

הערות וטיפים
  • אפשר לוותר על הקרם ולקשט באבקת סוכר. טעים לא פחות.
  • אם הכנתם ללא הקרם, יש לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-3 ימים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: