איטלקי,  בישול,  פסטות,  שבועות

פסטה פנה ברוטב רוזה

יום אחרי שבועות ביתי הקטנה ביקשה מנת פסטה ברוטב רוזה.

כאילו לא הספיקו לה מאכלי שבועות עתירי הגבינות והשמנות, אבל כשהיא ביקשה כל כך יפה זרמתי איתה. גם ככה נשארו לי המון פרודוקטים שמתאימים למנה. ואם להיות כנה, אני אף פעם לא מתנגדת למנת פסטה טובה.

מאוד פשוט להכין פסטה רוזה. מעט מרכיבים, זמן הכנה קצר ובלי הרבה בלגן אתם כבר יושבים סביב השולחן ומרגישים באיטליה.

כמות ל-3 מנות נדיבות

1. מרתיחים 3 ליטר מים בסיר עם כף מלח.

ברגע שהמים רותחים ומעלים בועות מכניסים פנימה 350 גרם פסטה (אני אוהבת להגיש את המנה הזו עם פסטה חלולה בצורת פנה) ומבשלים לפי הוראות היצרן, פחות דקה.

2. בינתיים מחממים מחבת רחבה ושמים בתוכה:

40 גרם חמאה

כשהחמאה נמסה מוסיפים:

1 שן שום גדולה כתושה

1 פחית עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה

5-6 עלי בזיליקום גדולים קצוצים לרצועות דקות

ממשיכים לבשל על אש נמוכה 3-4 דקות ומוסיפים:

1/2 מיכל שמנת מתוקה

גבינת פרמזן מגוררת (אני לא מוסיפה הרבה-20 גרם- ואפשר יותר)

מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. לוקחים רבע כוס ממי בישול הפסטה ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב וממשיכים לבשל את הרוטב 2 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב (אפשר בעזרת כף מחוררת ישירות מהסיר או כשהיא מסוננת לחלוטין) כשהיא מבושלת לדרגת ״אל-דנטה״ (נגיסה אך לא קשה ולא רכה)

מערבבים עד שהרוטב עוטף היטב את הפסטה אך עדיין נשאר ממנו במחבת- בישול של 2-3 דקות.

4. מעבירים לצלחת הגשה בתוספת עוד גבינת פרמזן מגוררת למעלה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: