בישול,  בריא,  עוף,  פסטות

פסטה מקמח מלא עם שעועית ירוקה וחזה עוף

טוב, זאת היתה ארוחת הערב הכי מאולתרת שהכנתי ממה שיש בבית. ככה זה, הדמיון שולטטטטט!

אני רוצה להעביר לכם שמה שלא תעשו ואיך שלא תעשו את זה, הדמיון בבישול יוציא מכם טעמים נהדרים במיוחד שאתם רוצים לתקתק ארוחה מזינה לבני הבית.

חזרנו הביתה בשעות הערב המוקדמות כשבימים אלה אנחנו לא אוכלים בחוץ. לא התחשק לי לעמוד במטבח ולהתעסק יותר מידי בלהכין ארוחת ערב.

מה עשיתי?

הרתחתי מים. תמיד טוב שיש מים רותחים בסיר כשמתחילים לבשל.

במקביל ״סידרתי״ בתבנית שעל השיש שעועית ירוקה קפואה וחזה עוף חתוך גס. קצת תבלינים מלמעלה ויאללה לתנור.

למים הרותחים שפכתי פסטה מקמח מלא וזהו. תוך רבע שעה כבר הייתי אחרי מקלחת מרעננת, נותנת טאצ׳ אפ אחרון למנה ומתקנת תיבול.

1. במה מתחילים?

מתחילים בלהרתיח מים בסיר בינוני, ממשיכים בלהדליק תנור ל-200 מעלות וממשיכים בלהניח תבנית על השיש.

שמים בתוך התבנית:

1/2 שקית שעועית ירוקה קפואה

חזה עוף חתוך לקוביות גדולות מ 3-4 פרפרים

מתבלים מעל הכל:

3 כפות צ׳ילי מתוק

2 כפות סויה

3 כפות רוטב טריאקי

1 כף רוטב סצ׳ואן (לא חובה)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

זילוף של כף שמן זית

מערבבים ומכניסים לתנור לא מכוסה למשך 10-15 דקות ומידי פעם מערבבים.

2. במקביל שופכים למים הרותחים שבסיר חצי חבילת פסטה מקמח מלא. מבשלים לפי הוראות היצרן. בתום הבישול מסננים מנוזלים.

3. בודקים שחזה העוף מבושל ומוציאים מהתנור. מערבבים פנימה את הפסטה המבושלת, טועמים ומתקנים תיבול.

מפזרים למעלה שומשום ומגישים.

הערות:

*בדמיון כמו בדמיון אתם יכולים להוסיף או להשמיט כל מרכיב כרצונכם.

*אתם יכולים לקחת את התיבול לכיוון אחר לגמרי כמו תיבול פיקנטי של פפריקה, כמון, גריל עוף וכו׳.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: