איטלקי,  בישול,  חגים,  פסטות,  שבועות

פסטה ברוטב פסטו ביתי

פסטה פאפרדלה ברוטב פסטו טרי וביתי. 
ארוחת הצהריים החביבה עלי.
יש לאנשים מין חשש כזה להכנת רוטב פסטו ביתי וחבל,
זה קל להכנה וטעים בהרבה יותר מהקנוי.
מה שצריך אלו עלי בזיליקום טריים (אני ממליצה בחום לקנות בכמה שקלים בודדים שתיל בזיליקום ולנטוע באדנית בבית או בחצר במידה ויש לכם. הבזיליקום זקוק לשמש ולמעט מים כדי לגדול, והוא גדל לתפארת! כך תמיד יהיו לכם עלי בזיליקום לפסטות, פיצות, לקישוט מנות ועוד..)
צריך גם שמן זית איכותי, שיני שום, צנוברים או אגוזים ופרמז׳ן אם בא לכם את הפסטו חלבי ומושחת. אה, ומעבד מזון. פשוט, לא?
         
2-3 מנות פסטה

1. רוטב פסטו

מכניסים למעבד מזון:

 2 חבילות עלי בזיליקום שטופים היטב (ללא הגבעולים)
מוסיפים:
חופן אגוזי מלך/צנוברים
2-3 שיני שום קצוצות
שמן זית לפי הצורך (כחצי כוס ויותר)
1/2 כוס גבינת פרמז׳ן מגוררת (אופציה) 
מלח לפי הטעם
טוחנים הכל, טועמים ומתקנים תיבול. (עוד שמן, מלח וכו׳..)

2. הפסטה

מבשלים 300 גרם פסטה על פי ההוראות ושומרים כרבע כוס ממי בישול הפסטה.

3. רוטב פסטו שמנת:

מחממים במחבת:
2 כפות שמן זית 
3-4 כפות גדושות רוטב פסטו
מוסיפים:
1/4 כוס מנוזלי בישול הפסטה 
3/4 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
(אם מעוניינים ברוטב ירוק ודומיננטי יותר מוסיפים עוד רוטב פסטו. הטעם הסופי תלוי בכם, תטעמו ותשפרו תיבול.)
מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים או שמוזגים פסטה לצלחת
 ויוצקים מעליה את הרוטב.
מערבבים ומפזרים פרמז׳ן מלמעלה. מגישים מיד.

טיפ: למנת פסטה פרווה נ ה ד ר ת:

מכינים את הפסטו לפי ההוראות ומוותרים על הפרמז׳ן.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. 
שומרים 1/4 כוס ממי בישול הפסטה. 
מסננים את הפסטה ולא שוטפים.
בסיר/מחבת רחבה יוצקים את מי בישול הפסטה, מוסיפים את רוטב הפסטו ומערבבים היטב כ-3 דקות על אש גבוהה-בינונית.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב. מגישים מיד.
        

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: