מתוק וטעים,  שבת בבוקר

פנקייק מעולה עם טיפ

כשאני רוצה להכין ארוחת בוקר קלה וטעימה או ארוחת ערב מתוקה אני מכינה את הפנקייק'ס האלה.
האמת, גם כשבא לי לפנק מישהו אהוב, אני מכינה אותם.
הסוד הוא בהכנה המוקדמת. אני מכינה מראש את התערובת היבשה של הפנקייק ושומרת בקופסה עד לשימוש. הכמות מספיקה לי למספר הכנות.
כשאני רוצה להכין פנקייק, אני לוקחת מהקופסה כמות של ספל אחד ומוסיפה את שאר המצרכים. פשוט ולעניין.

                     

המצרכים מודגשים בגוף המתכון:

1. בקערה גדולה מערבבים:

600 גר' קמח ( 4 כוסות + 4 כפות)
50 גר' אבקת סוכר ( 1/2 כוס פחות 2 כפות)
2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
50 גר' אבקת אפייה ( 5 שקיות)

2. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במזווה. עד כאן ההכנה מראש.

3. כל פעם שרוצים להכין פנקייק מערבבים בקערה:
1 כוס מהתערובת לעיל כ- 150גר'
1 ביצה
1 כוס חלב
15 גר' חמאה מומסת
החמאה המומסת בתערובת מחליפה את הצורך בשימון המחבת בין פנקייק לפנקייק.
4. במצקת קטנה יוצקים בלילה למחבת חם. כשנוצרים בועות הופכים לצד השני למספר שניות. כאמור, אין צורך לשמן את המחבת בין פנקייק לפנקייק.

      הארות וטיפים

  • הכמות מספיקה לכ-12-15 פנקייק, תלוי בגודל.
  • מגישים עם רוטב מייפל/שוקולד/כרמל ופירות חתוכים.
                  

One Comment

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: