מאפים,  מתוק וטעים,  שבת בבוקר

פנקייק הולנדי

פנקייק ענק אפוי בתנור במחבת, טעים מאוד ושונה מהפנקייק שאנו מכירים.
                                          
מנה זוגית.
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
2. מנפים לתוך קערה:
1/3 כוס קמח (עדיף קמח עוגיות)
מערבבים בנפרד:
2 ביצים
1/2 כוס חלב 
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
3. יוצקים את בלילת הביצים לקמח ומערבבים מעט עד שהקמח נטמע בבלילה. הכלל החשוב ביותר הוא לא לערבביותר מידי.
זה בסדר גמור אם ישארו גושים בבלילה. (לכן גם מערבבים בנפרד את הביצים והחלב, להפחית ככל שניתן אתהערבוב)
4. ממסים 60 גרם חמאה במחבת יצוק בקוטר 22-24. כשהחמאה נמסה שופכים פנימה את הבלילה ומכניסים מידלתנור.
5. אופים עד שהפנקייק זהוב/חום במשך 15-20 דקות.
מוציאים מהתנור ובזריזות מפדרים באבקת סוכר על פני כל השטח ובנדיבות. מחזירים לתנור ל-3 דקות נוספות.
6. בסיום האפייה סוחטים מעט מיץ לימון למעלה.
מגישים ואוכלים מיד. נהדר לצד ריבות ומייפל.
הערה: הפנקייק צונח לאחר האפייה וזה בסדר גמור, כך אמור להיות.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: