בישול,  חגים,  טבעוני,  יום העצמאות

פלאפל ביתי מושלם

כבר מזמן בא לי להכין פלאפל טוב, מושקע, כזה שמזכיר פלאפליה טובה של ימי שגרה. אוטוטו גם יום העצמאות וגם הקהל הפרטי שלי ביקש יפה, אז למה לא בעצם?

הכנתי וכולנו התענגנו ממנת פלאפל נוטפת טחינה על הסנטר ומלאה בשפע כדורים לוהטים וטעימים.

הכמויות לא גדולות ומספיקות ל-4 מנות שופעות כדורי פלאפל. כדאי להכפיל כמויות אם רוצים יותר מ-25 כדורים בערך.

אז קדימה לעבודה:

1.משרים 250 גרם גרגירי חומוס בקערה עם שפע של מים ל-12 שעות מינימום ועדיפות ל- 24 שעות. רצוי מאוד שגרגירי החומוס יהיו מהסוג הקטן (זן הדס למשל). מחליפים את המים בקערה לפחות פעם אחת.

2. שוטפים את גרגירי החומוס היטב ומעבירים למעבד המזון.

3. מוסיפים:

חצי חבילה פטרוזיליה ללא גבעולים

חצי חבילה כוסברה ללא גבעולים

בצל קטן חתוך לרבעים

2 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף קטן

3 כפות מים קרים

1 כף שמן זית

מעבדים היטב עד שמתקבלת תערובת טחונה היטב (אך לא משחתית) גרגירית ומעט דביקה וכשנוגעים בה מרגישים רטיבות בידיים (אך היא לא נוזלית בשום אופן) אם טרם הגעתם למרקם דביק המשיכו לעבד בפולסים קטנים עד שתגיעו למרקם הרצוי.

4. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את התבלינים:

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית גדושה כמון

1 כפית מלח

1 כף שומשום לבן

1 כפית קצח (אופציה)

1/2 כפית חוואיג׳ מרק (אופציה)

מערבבים היטב וטועמים תיבול. אם יש צורך מוסיפים עוד מלח/כמון לפי טעמכם האישי.

מכניסים למקרר לחצי שעה למנוחה והתגבשות.

5. מגלגלים מהתערובת כדורים קטנים-בינוניים. לא להיבהל אם התערובת נראית לכם לא הכי מגובשת והכדורים לא אחידים ומושלמים. תנסו לטגן כדור אחד ותראו שהוא מתעגל יפה ולא מתפורר. (אם ממש מתקשים לגלגל כדורים מוסיפים לתערובת מעט פירורי לחם, אל דאגה לא יקרה כלום והם לא מורגשים בתוצאה הסופית.)

6. בסיר בינוני-קטן מחממים שמן עמוק בגובה של 6-7 ס״מ לפחות- אני משתמשת בשמן חמניות. כשהשמן חם מספיק מכניסים לתוכו חתיכה של גזר. ברגע שסביב הגזר נקבצות בועות קטנות- השמן מוכן לטיגון הפלאפל. (את הגזר משאירים בסיר לאורך כל הטיגון)

7. מכניסים לסיר 5-6 כדורי פלאפל כל פעם ומטגנים עד השחמה יפה. מידי פעם מגלגלים אותם בתוך השמן, סך הכל טיגון של 4-5 דקות בכל פעימה.

מוציאים את הכדורים למסננת שמתחתיה יש קערה לניקוז השמן.

לא מוציאים לצלחת עם נייר מגבת. אנחנו רוצים לשמור על פריכות!

8. מגישים בתוך פיתה, עם סלט ירקות טרי ומתובל וטחינה כמובן!

ולתפארת מדינת ישראל😃🇮🇱

הערות:

  • לא, זה לא יעבוד עם חומוס שימורים. האמינו לי ניסיתי והכל התפורר לי בשמן.
  • פלאפל אוכלים חם. נקודה. לא מכינים מראש. לכן, סלט הירקות, הטחינה, הפיתות ואפילו הצ׳יפס אם בא לכם, כל אלה יחכו בסבלנות עד שתסיימו לטגן את הכדורים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: