איטלקי,  אפייה,  בישול,  חגים,  מאפים מלוחים,  פסטות,  שבועות,  שבת בבוקר

פיצה לזניה

טוב, זו לא ממש פיצה אלא לזניה עגולה, נמוכה שנראית כמו פיצה וטעימה כמו לזניה ופיצה גם יחד.

המתכון נוצר כלאחר יד ממה שיש בבית, גבינות שנשארו במקרר, פחית עגבניות משומרת שלקחתי ממנה פעם רק 2 כפות וכו׳. הבנתם את הרעיון, ניצול שאריות מופלא וטעים.

משמנים בספריי שמן תחתית ודפנות של תבנית קפיצית קוטר 24-26 ומרפדים את התחתית בנייר אפייה. מחממים תנור ל-190 מעלות.

1. מערבבים בקערה:

1 גבינה לבנה 250 גרם

200 גרם גבינה בולגרית קצוצה

100 גרם גבינה צפתית קצוצה

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

2. מערבבים בקערה נוספת:

200 גרם/חצי מיכל פחית עגבניות משומרות (תוצ׳ איטליה הכי איכותי)

1 כף גדושה רסק עגבניות

3 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

1 כף אורגנו מיובש

1 כף בזיליקום מיובש

1 כוס מים רותחים

חצי כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף סוכר

טועמים ומתקנים תיבול.

ההרכבה:

1. מסדרים יפה עלי לזניה בתחתית התבנית (משתדלים שלא יהיו עלי לזניה אחד על השני, אם יש צורך שוברים ומהנדסים בתבנית)

2. שופכים למעלה בעזרת כף מרוטב העגבניות ומעל משטחים יפה מתערובת הגבינות.

3. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות: עלי לזניה, רוטב וגבינות. (חצי חבילת לזניה כ-200 גרם מספיקה)

4. מסיימים עם גבינה צהובה מגוררת למעלה ותוספות שאוהבים. אני הוספתי פטריות טריות. אפשר זיתים וכו׳.

5. אופים מכוסה בנייר כסף 35 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות. מצננים כ-10 דקות ומחלצים מהתבנית.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: