אפייה,  חגים,  מאפים,  מתוק וטעים,  שבועות

פחזניות, זה רק נראה מסובך!

פחזנית היא מאפה חלול שיכול להכיל מילויים שונים. החל ממילויים מתוקים: גלידה, שוקולד, קרם… וכלה במילויים מלוחים: גבינות, פטה כבד ועוד.
הפחזנית עשויה מבצק רבוך, מבושל על הכיריים בתהליך מהיר וקל ותוך דקות הן בתנור.
שלא בצדק יצא להן מוניטין שהן מורכבות להכנה. אז זהו, שלא. נסו והיווכחו. עם המתכון הזה אני משוכנעת שתצליחו😊
                   
20-25 פחזניות
1. לבצק הרבוך
 בסיר בינוני מביאים לרתיחה:
300 מ״ל חלב/ מים
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
כשהנוזל רתח, מוסיפים לתוכו:
100 גרם חמאה 
מערבבים עד להמסה.
מוסיפים לסיר:
 1 כוס קמח 
מערבבים מייד ומסירים מהאש על מנת שלא לשרוף את הבצק. מערבבים עד לקבלת בצק סמיך.
כעת אנו רוצים לבצע ״ייבוש של הבצק״ לכן מחזירים את הסיר אל הכיריים ומערבבים כ-  2 דקות נוספות עד שהבצק נפרד בקלות מהסיר ואינו נדבק.
כעת יש שתי אפשרויות להמשך:
• ממתינים עד שהבצק יצטנן מעט על מנת שנוכל להוסיף את הביצים מבלי שייקרשו מהחום ומערבבים לאחר הוספת כל ביצה בצורה ידנית.
• או שמעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו הגיטרה ומערבבים במהירות נמוכה עד לקירורו וממשיכים בהוספת הביצים ועירבובן במיקסר.
אני נוטה בדרך כלל לבחור באופציה הראשונה אך כך או כך זה בסדר גמור.
2. מוסיפים:
3  ביצים שלמות, אחת כל פעם ומערבבים עד שכל ביצה נטמעת בבלילה.
לאט לאט הבצק ״יפתח״ ויהפך למעין קרם סמיך.
3. מכינים בהיכון ביצה נוספת, הרביעית במספר ״ומרגישים״ את הבצק. אם יש צורך, ( ובדרך כלל אין ) מוסיפים ממנה כף אחת כל פעם עד שבדיקה עם קצה כף עץ מניבה פס יפה ועמוק שנסגר באיטיות.
הבצק בשום אופן אינו צריך להיות דליל, אחרת הוא ישתטח בתבנית. מרקמו צריך להיות סמיך מאוד אך ניתן להזלפה.
4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן ומזליפים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לצורה הרצויה, בערך בגודל 3-4 ס״מ.
מכניסים לתנור ומייד מנמיכים את חומו ל- 180 מעלות.
אופים כ- 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
כלל ברזל: לא. פותחים. את. דלת. התנור. במהלך. האפייה!
האדים החמים הם אלה שיוצרים את הפחזנית החלולה. אם תפתחו, תקבלו פיתות שטוחות ואנחנו ממש לא רוצים שזה יקרה.
5. שלב המילוי:
כשהפחזניות קרות מכינים את המילוי המועדף. במקרה שלנו, קרם וניל.
בקערת המיקסר מקציפים לקרם יציב:
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל צרפתי
מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן.
בעזרת סכין חדה חורצים פתח אל תוך חלל הפחזנית, לא עד הסוף, ופותחים קלות. (כמו שפותחים לחמניה) ומזליפים את הקרם אל תוך חלל הפחזניות.
אפשרות נוספת היא ליצור חור בתחתית הפחזנית ולזלף לתוכו את הקרם.
שומרים במקרר עד 3 ימים.

לפני אפייה

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: