לחמים,  מאפים,  מאפים מלוחים,  שבת בבוקר

פוקאצ'ה אוורירית

אחת הפוקאצ׳ות הטעימות שהכנתי, ללא ספק. הריח שמילא את הבית היה משכר, ריח של מאפייה ביתית ונעימה. הפעם הכנתי את הפוקאצ׳ה עם מיקס זיתים ועשבי תיבול. כמובן שניתן להוסיף כל טעם ומרכיב העולה על דעתכם.

               

החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המיקסר מערבבים:
1 כף דבש
7 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
2 כוסות מים חמימים
מניחים בצד ל-5 דקות.
מוסיפים:
1/2 כוס שמן זית
1/2 4 כוסות קמח (השתמשתי בקמח לחם אך אפשרי  עם רגיל)
1 כף מלח
מעבדים את הבצק עם וו הלישה כ- 8 דקות על מהירות נמוכה. מתקבל בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לכלי משומן ומכסים. מתפיחים כשעה.
2. מוציאים את האוויר מהבצק ומשטחים אותו עם הידיים בתבנית משומנת היטב בשמן זית.
יוצרים גומות גומות בבצק בעזרת האצבעות ומכניסים פנימה:
20-25 מיקס זיתים (אני השתמשתי בזיתים של זיתא מסדרת המעדנייה, בטעם: פסטו איטלקי, סורי לימון, שחור פיקנטי)

      
6 ענפי טימין לימוני / רוזמרין
כ-10 עגבניות שרי, חצויות
6 שינים שום, חצויות 
פלפל שחור גרוס
מלח גס
אופציות: צ׳ילי גרוס, זרעי שומר
3. מניחים בצד להתפחה נוספת של 40 דקות.

         
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 25-30 דקות עד שהפוקאצ׳ה שחומה יפה גם בתחתית.
אופציית הגשה: גבינת לאבנה עם זעתר וסלט ירקות קצוץ בצד.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: