מאפים,  מתוק וטעים,  עוגות שוקולד,  שוקולד

פונדנט שוקולד (סופלה) מושלם והכי קל להכנה

פונדנט שוקולד או כמו שהוא נקרא בפי העם בטעות סופלה שוקולד, פשוט וטעים טעים.
על ההבדלים בין סופלה לפונדנט- בהזדמנות אחרת 🙂
אז אם בא לך לפנק אותו או שאתה, כן אתה, רוצה להפתיע אותה, הפונדנט הזה בשבילכם.
כל אחד יכול ואי אפשר לפספס.
פעלו בדיוק לפי ההוראות וזמני האפייה ותקבלו פונדנט שמיימי אפוי מבחוץ ונוזל משוקולד חם בפנים. אתם עוד כאן? 🙂
             
כמות ל-6 תבניות /ספלי פונדנט או 8 מנז'טים קשיחים של קאפקייקס
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. ממיסים בבן מארי (קערה מזכוכית או מנירוסטה העומדת מעל סיר עם מעט מים רותחים על להבה נמוכה)
125 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
מסירים מהאש ומוסיפים:
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח. מערבבים היטב.
2. מוסיפים 4 ביצים שלמות, אחת אחת ובהדרגה ומערבבים. יוצקים לתבניות המשומנות וטומנים בכל כוס קוביית שוקולד מריר איכותי.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 10 דקות בדיוק. אבל בדיוק. המלצה: השתמשו בסטופר.
אפיית יתר תהפוך את הפונדנט לעוגה רגילה ולא לפונדנט נוזלי ושוקולדי. (הערה: מפאת הבדלים שיכולים להיות בין תנור לתנור, בודקים שהקרום העליון של הפונדנט נאפה כראוי. לרוב, ובכמה תנורים שאפיתי את הפונדנט, משך האפייה לא עלה על 10 דקות.)

4. מגישים מייד. נהדר לצד גלידת וניל ו/או קצפת.

הערות: -ניתן להכין מראש את הבלילה, לשמור במקרר (מספר שעות) ולאפות בסמוך להגשה.
-ניתן להקפיא את הבלילה למשך מספר ימים ולאפות ישר מהמקפיא.
– ניתן לאפות ולהקפיא. לפני שימוש מפשירים ומחממים בטוסטר אובן או בתנור מספר דקות בחום של 180 מעלות.
פונדנט שוקולד, כי ככה זה כשאוהבים 🙂

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: