אפייה,  בישול,  בריא,  בשר,  ללא גלוטן,  סעודת שבת,  פשטידות

פאי רועים מעולה

היה לי יום ארוך אתמול ובכל זאת לא ויתרתי על ארוחת ערב נהדרת למשפחה שלי, פאי רועים פשוט מושלם!

קל להכנה, מורכב משני שלבים מרכזיים-הכנת הפירה והכנת הבשר- ועוד אפייה בתנור.

תענוג אמיתי ושווה כל רגע של הכנה. מבטיחה לכם שבני הבית ילקקו את האצבעות!

הכנת הפירה:

1. בסיר גדול עם מים רותחים מבשלים

5 תפו״א גדולים עד לריכוך.

בתום הבישול מקלפים אותם, מעבירים לקערה ומועכים היטב למחית חלקה.

מוסיפים:

2 כפות שמן זית

1 ביצה

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית מלח

מערבבים היטב ומניחים בצד.

הכנת הבשר:

1. במחבת רחבה מטגנים ב-2 כפות שמן זית, 1 בצל גדול קצוץ עד להזהבה.

2. מוסיפים:

500 גרם בשר טחון

מבשלים עד שהבשר משנה את צבעו תוך כדי ערבוב מתמיד.

מוסיפים לבשר:

1 גזר מגורר

1 פחית עגבניות מרוסקות (תוצ׳ איטליה עדיף)

1 כף קטשופ

1 כף רוטב סויה

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

3. מבשלים במשך 15 דקות על אש גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים ותוך כדי ערבוב.

הרכבת המנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. מעבירים את תערובת הבשר לתבנית בגודל 30*15 ומשטחים יפה.

3. מעבירים כפות-כפות של הפירה על תערובת הבשר על פני כל השטח, ובזהירות משטחים אותו על הבשר. נזהרים לא לערבב את הפירה עם הבשר למטה.

4. מסמנים עם מזלג צורות יפות על הפירה החלק כדי שישחימו ויתנו טקסטורה כפרית ומעניינת לאחר האפייה.

5. אופים במשך 25 דקות בחום של 180 מעלות.

מעבירים את התנור למצב של גריל עליון בחום של 210 מעלות וממשיכים לאפות 7-8 דקות נוספות עד השחמה יפה.

מגישים מיד לצד סלט ירקות עשיר.

הערות:

• ניתן לשלב בטטה אחת במחית הפירה במקום תפו״א אחד. מוסיף קצת טעם מתקתק.

• ניתן להעשיר את הפירה בעשבי תיבול שאוהבים.

• אם נשאר שומרים במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם בתנור על חום של 180 מעלות כשהתבנית מכוסה בנייר כסף.

*מתוך הספר הנהדר של חלי ממן.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: