טארט/פאי,  טו' בשבט

פאי פקאן משגע

פאי פקאן, אחד האהובים עלי אם לא האהוב ביותר..  בצק הפריך שבמתכון מתאים לכל סוגי הפאי המתוקים והוא מצריך אפייה עיוורת שהיא אפיית הבצק ללא המילוי. שווה כל ביס 🙂

               
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מכינים בצק פריך. מנפים לקערה:
1.5 כוסות קמח
1/4 כוס א. סוכר.
מוסיפים : 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות ומועכים אל תוך הקמח עד שמתקבל בצק פירורי.
טורפים יחדיו: 1 חלמון ו-2 כפיות מים קרים  ומוסיפים לבצק. לשים היטב לבצק יציב. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול קצת גדול יותר מקוטר התבנית. בעזרת המערוך מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב  לתחתית ולדפנות. עוטפים בניילון ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות עם תבנית תנור בפנים. מוציאים את התבנית מהמקפיא ודוקרים את בסיס הבצק במזלג. פורסים בפנים נייר אפייה מקומט היטב ולוחצים אותו בעדינות על הבצק. שופכים פנימה שעועית יבשה ומפזרים יפה על הנייר. תהליך זה נקרא אפייה עיוורת.
4. מכניסים את התבנית לאפייה *על גבי תבנית התנור החמה* ואופים 8 דקות. מוציאים את נייר האפייה עם השעועית מהתבנית וממשיכים לאפות במשך 5 דקות נוספות עד לגוון זהוב בהיר. מצננים.
מלית הפקאן:
מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.
1.מסדרים בתבנית הטארט האפויה כ-250 גרם פקאן בצורה יפה ומסודרת.
2.מערבבים בקערה עם פיית משפך: ( אני משתמשת בכלי מדידת הנוזלים)
3 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס סירופ תירס
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל. 
3. יוצקים בעדינות את התערובת על הפקאנים ומחזירים את הטארט על תבנית התנור לאפייה של 30-35 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב כהה והמלית יציבה למגע.
*ניסיתי לא מעט מליות ואני מוצאת שהמלית הזו של דנית סלומון הכי מוצלחת.
                      

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: