טארט/פאי,  עוגות פרי,  שבועות

פאי פירות פטיסייר

הקיץ כבר כאן, ממיס אותנו בחומו הכבד. תודה לאל על המזגן!
אני יותר טיפוס של חורף. יותר נכון הייתי אך מאז שהפכתי לאם אני נוטה יותר לכיוון הקיץ אך ורק בגלל יתרונותיו הברורים! לא עוד מחלות חורף! לא עוד מליון שכבות של בגדים! ים! נופש!
עכשיו, דמיינו לכם שחזרתם מבילוי בחוף הים ובמקרר ממתין לכם טארט מהמם שכזה!
עכשיו,הפסיקו לדמיין וגשו לעבודה 🙂

תבנית טארט קוטר 26
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

בהכנת טארט זה מתחילים עם קרם הפטיסייר היות והוא זקוק לקירור של 2-3 שעות במקרר.

1. קרם פטיסייר. מביאים לרתיחה בסיר בינוני:

1/2 2 כוסות חלב
2/3 כוס סוכר
1/4 כוס קורנפלור
1/4 כפית מלח
4 חלמונים

טורפים בסיר על אש גבוהה ומערבבים ללא הפסקה. כשהקרם מעלה את הבועות הראשונות ורותח, מורידים מייד מהאש. מסננים דרך מסננת לקערה ומוסיפים : 30 גרם חמאה ו-1 כפית תמצית וניל.
2. מכסים את הבלילה עצמה בניילון נצמד. ( שהניילון ייגע בבלילה כך מבטיחים שלא ייוצר קרום) מקררים 2-3 שעות. זהו למעשה הקרם פטיסייר.

1. הכנת הקלתית.
קלתית זו מתאימה לכל סוגי הטארט והפאי המתוקים. היא כל כך מוצלחת ותמיד מנצחת!
במעבד המזון מעבדים לבצק:

150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר (1 שקית)
1 חלמון ביצה
1 כף מים קרים
2 כוסות קמח + קורט מלח

2. מוציאים את הבצק מהמעבד מזון ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
3. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול גדול יותר מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק לתוך התבנית בעזרת המערוך ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מנקבים חורים בבצק בעזרת מזלג.
4. מניחים על הבצק נייר אלומניום ושופכים לתוכו שעועית יבשה ע"מ ליצור משקולת לבצק שלא יתנפח. תהליך זה נקרא אפייה עיוורת. אופים עד להשחמה כ- 20 דקות ומצננים.

1. קרם דיפלומט
בקערת המיקסר מקציפים: 1 שמנת מתוקה לקצפת רכה.
מוציאים את קרם הפטיסייר מהמקרר ומערבבים בתנועות נמרצות עם מטרפה ידנית. מקפלים לתוכו את הקצפת הרכה. זה למעשה קרם דיפלומט.

הרכבת הטארט
על קלתית הטארט האפויה יוצקים את הקרם בנדיבות ומסדרים מעליו מפירות העונה.

הערות וטיפים:
על אף השלבים שאולי נראים לכם מסובכים, הם לא! האמינו לי. מקפידים על ההוראות וזה הכי חשוב, הטארט מאוד מתגמל ושווה את זה 🙂
נזהרים לא לאפות אפיית יתר את הקלתית, אחרת יהיה קשה לחתוך את הטארט וחבל על כל העבודה.
בהכנת קרם הפטיסייר יש להקפיד על ערבוב נמרץ!  ברגע שמעלה בועות, אחת אפילו, להסיר מהאש ולהמשיך.
לאלו מכם שדואגים מהחלמונים, הסירו דאגה מליבכם. הם מבושלים כראוי…

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: