אפייה,  טארט/פאי,  עוגות גבינה,  שבועות

פאי גבינה מפנק

אני חושבת שפאי גבינה הוא אחד הטארטים שאני הכי אוהבת. עדין, טעמים מושלמים ואין מפנק ממנו.
                         
תבנית פאי מתפרקת קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
בצק פריך:
1. בקערה מנפים:
 1.5 כוסות קמח
 1/4 כוס א. סוכר
 מוסיפים  100 גרם קוביות קרות של חמאה ומועכים אל תוך הקמח עד שמתקבל בצק פירורי.
מוסיפים: 1 חלמון מעורבב עם 2 כפיות מים קרים אל הבצק. לשים היטב לבצק יציב ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה.
2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעיגול מעט גדול יותר מקוטר התבנית.
בעזרת המערוך מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מכסים בניילון ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות עם תבנית תנור בפנים. מוציאים את התבנית מהמקפיא ודוקרים את בסיס הבצק במזלג. מקמטים היטב נייר אפייה ולוחצים אותו בעדינות לתוך התבנית עם הבצק. מכניסים שעועית יבשה לתבנית ומפזרים יפה על הנייר. תהליך זה נקרא אפייה עיוורת: אפייה של בצק ללא מילוי.
4. מכניסים את הטארט לאפייה על גבי תבנית התנור החמה ואופים 8 דקות. מוציאים את נייר האפייה עם השעועית וממשיכים לאפות במשך 5-7 דקות נוספות עד לגוון זהוב ויפה.
מלית הגבינה:
1. בקערית קטנה שמים:
 14 גרם ג'לטין
4 כפות מים/חלב, משאירים לייצוב.
 בינתיים מכניסים לקערת ערבוב גדולה:
 250 גרם גבינה לבנה/שמנת (אני השתמשתי בגבינה לבנה 5 אחוז)
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל. מערבבים הכל.
2. ממסים את הג'לטין במיקרוגל כ-15 שניות עד שהוא הופך לנוזלי אך לא רותח. מסננים אותו דרך מסננת אל תוך תערובת הגבינה ומערבבים.
3. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים 1 שמנת מתוקה. מוסיפים אותה לתערובת הגבינה בתנועות קיפול.
יוצקים אל תחתית הפאי האפויה. מכניסים לקירור למשך לילה או לפחות ל- 4 שעות.
4. לקישוט אפשר להקציף 1/2 מיכל שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר ולעטר עם שקית זילוף או פשוט למרוח מעל העוגה. בסיום לפזר מעל ברס אגוזי לוז. (לא חובה)
            

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: