בישול,  בשר

עראייס טלה

עראייס וואו! אני אוהבת עראייס, אבל כזה? עם בשר טלה טרי ובמידת עשייה מדיום, כזה עוד לא טעמתי.

לא כדאי להתפשר על איכות הבשר וכמובן לא, שומו שמיים, לקנות קפוא.

כדאי לקנות בשר טלה מקצביה טובה ונקייה וליהנות בלב (ובטן) שקט.

כשאתם מבקשים מהקצב לטחון לכם את הבשר בקשו גם תוספת של שומן נקי. (80 אחוז בשר, 20 אחוז שומן)

מתכון ל-6 פיתות/ 12 חצאי מנות

  1. מערבבים בקערה:

500 גרם בשר טלה טרי טחון דק עם שומן

1 בצל גדול קצוץ דק דק

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

קורט צ׳ילי גרוס

מערבבים היטב ומניחים במקרר לקירור של כ-20 דקות.

בינתיים מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. חוצים לשניים 6 פיתות (אני השתמשתי בפיתות מקמח כוסמין מלא)

מוציאים מהמקרר את הבשר ומכינים ממנו 12 קבבונים שווים בגודלם.

ממלאים את חצאי הפיתות בבשר ומהדקים יפה עד שפת הפיתה.

3. מלהיטים מחבת פלאנצ׳ה עם כף שמן.

שמים את חצאי הפיתות על הפלאנצ׳ה כשהן עומדות הפוך, על חציין הפתוח על מנת שהבשר המבצבץ ייחרך תחילה.

ממשיכים לצרוב את הפיתות היטב משני הצדדים.

4. מעבירים לתנור לאפייה של 10 דקות לדרגת מדיום.

אם רוצים בשר במידת וול דאן, אופים כ-20 דקות.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: