בישול,  בריא,  סעודת שבת,  עוף

צלי עוף בדבש וקינמון עם בטטה וגזר

תזרמו איתי בדימיון, טוב? דמיינו עכשיו אצלכם בצלחת צלי עוף, בטטות וגזר מזוגגים כולם בדבש ובניחוח וטעם עדין של קינמון. שזופים וקריספיים מבחוץ, רכים ונהדרים מבפנים. הצ׳ילי הגרוס נותן לכם פאנצ׳ ספייסי בביס ועלי הדפנה מעניקים את העומק והטעם הבלתי נשכחים.

עכשיו מפסיקים לדמיין, מרגיעים את בלוטות הטעם בפה וקמים להכין לכם ולבני הבית מנה חגיגית וטעימה לכבוד שבת.

קל מאוד להכין. למעשה התנור עושה את כל העבודה. לכם רק נותר לחתוך את הירקות ולהנדס הכל בתבנית.

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. חום עליון-תחתון.

2. שוטפים ומנקים היטב את חלקי העוף. אני השתמשתי ב-4 כרעיים חצויות לשוק וירך ומנוקות מעור ושומן.

מסדרים יפה את חלקי העוף בתבנית.

3. מערבבים בקערית בינונית:

3 כפות שמן זית

2 כפות דבש

1 כפית מחוקה קינמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל צ׳ילי גרוס

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות מים רותחים

מזלפים חצי מהרוטב על העוף ומעסים בידיים שיגיע לכל חלקי העוף.

4. קולפים וחותכים לפרוסות ו/או רצועות:

2 בטטות גדולות

3 גזרים בינוניים

5. מסדרים אותם יפה בתבנית בצידי העוף ומעט מעליו ומזלפים עליהם את יתרת הרוטב.

מפזרים מעל הכל:

1/2 כפית טימין מיובש

1/2 כפית רוזמרין מיובש

3-4 עלי דפנה

זילוף קל של שמן זית מעל הכל

6. מכסים היטב את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור במשך שעה ורבע.

מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור להשחמה במשך 15-20 דקות עד לשיזוף וצבע יפים.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: