אפייה,  טארט/פאי,  עוגות פרי,  עוגת תפוחים,  ראש השנה

עוגת תפוחים עם פירורים

קיבלתי את המתכון הזה מחברה טובה לפני שנים ומאז הוא מככב אצלי במטבח. האמת? עוגה ממכרת!
            
תבנית מרובעת 20*20
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור ל -180 מעלות.
2. עבור תחתית העוגה מערבבים בקערה:
3/4 כוס קמח
1 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת. 
 מערבבים לכדי בצק ומשטחים בתבנית. אופים כ-15 דקות עד להזהבה ומצננים.
כשהתחתית נעימה למגע מורחים מעליה 2 כפות ריבה. (איזה שאוהבים..)
3. קולפים וחותכים לקוביות 7-8 תפוחים גרני סמית. 
4. מחממים בסיר עד להמסה:
1/2 כוס סוכר
3 שקיקים סוכר וניל
1/3 כוס מים
20 גרם חמאה
כשנמס מוסיפים את התפוחים ומבשלים 15-20 דקות עד לריכוך.
בקערית קטנה מערבבים  3 כפות קורנפלור ו-3 כפות מים. מוסיפים לסיר, מערבבים כדקה עד שכל הנוזלים בסיר נעלמים.
5. מכינים את הפירורים, מערבבים בקערה:
1 כוס קמח, 1/4 כוס סוכר, 100 גרם חמאה מומסת. לפירורים.
ההרכבה:
יוצקים את התפוחים מעל התחתית האפויה ומעליהם מפזרים את בצק הפירורים. מחזירים לתנור ואופים כ-35 דקות עד להזהבת הפירורים.
שומרים במקרר.
       
              פשוט, טעים וטוב.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: