אפייה,  בריא,  טו' בשבט,  ללא גלוטן,  עוגות בחושות,  עוגות פרי,  עוגת תפוחים

עוגת תפוחים וקינמון בריאה ללא גלוטן וסוכר

זה לא פשוט לשמור לאורך זמן על תזונה נכונה ובריאה. תמיד יש פיתויים וחשקים למתוק, למטוגן ולפחמימות (מה לעשות שפחמימות זה החיים!) וצריך להתמודד בגבורה מולם. אז נכון, פחות מכניסים הביתה ״אויבים״ מבחוץ אבל מה עושים כשמתחשק עם הקפה שלנו משהו מתוק ומנחם?

מכינים את עוגת התפוחים הזאת. היא כאמור בלי סוכר, בלי קמחים ופרווה, והיא בדיוק מה שנחוץ לי עם הקפה שלי.

כן, היא טיפה׳לה מתפוררת אבל דיי יציבה. פחות מתוקה אבל מספקת לגמרי. אני חושבת שאמשיך ללכת איתה יד ביד לאורך זמן.

1 תבנית אינגליש קייק

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. קולפים וחותכים לקוביות קטנות 2 תפוחים גרני- סמית.

מוסיפים לתפוחים 1 כפית קינמון. מערבבים היטב.

3. טוחנים במעבד המזון:

1/2 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס אבקת שקדים/אגוזים (אפשר לטחון לפני אגוזים או שקדים שלמים לכמות של חצי כוס ואז לטחון שנית עם שיבולת השועל)

4. מערבבים בקערה:

אבקת שיבולת שועל ושקדים שהכנו

1/2 כוס קוקוס

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

מוסיפים את המרכיבים הנוזליים:

2 ביצים

1/4 כוס מייפל טבעי

1/2 כוס שמן

מערבבים ומוסיפים את התפוחים.

מערבבים עד לאיחוד החומרים ויוצקים לתבנית. מפזרים למעלה אגוזים קצוצים גס.

5. אופים כחצי שעה עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש והעוגה יציבה למגע.

מצננים ומפדרים באבקת סוכר (לא חובה)

הערות:

• רצוי לשמור את העוגה במקרר בימי הקיץ. אם אתם 24/7 עם מזגן בבית כמוני, אפשר להשאיר בחוץ.

• אפשר לגוון ולהוסיף לבלילה צימוקים/חמוציות/אגוזים קצוצים וכל מה שאתם אוהבים.

• אפשר להמיר את קמח שיבולת השועל בקמח כוסמין.

• אפשר להמיר את סירופ המייפל בדבש או סילאן.

2 Comments

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: