אפייה,  בריא,  עוגות בחושות,  עוגות פרי,  עוגות תפוזים

עוגת תפוזים, קוקוס וסולת של ארומה מקמח מלא

מי לא אוהב את עוגת התפוזים של ארומה? עסיסית, לחה ומתוקה מסירופ התפוזים החם שיוצקים עליה בסיום האפייה. מושלמת עם הקפה!
אממה, כאן מובאת הגרסה הבריאה יותר עם קמח חיטה מלא וסוכר חום. ולא, הטעם לא נגרע במאומה!
לאכול בראש שקט.

           

תבנית עגולה ׳26 או אינגליש קייק מתכתית גדולה.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית בספריי שמן.
2. מערבבים בקערה לפי הסדר:
1 כוס קמח מלא בהיר* (ראו הערה בסוף המתכון)
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
1 כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
מוסיפים:
1 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים
מערבבים לבלילה אחידה.
3. יוצקים לתבנית ואופים כ- 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
4. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הסירופ.
מרתיחים בקלחת:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר חום
מצננים מעט.
5. בתום האפייה מחוררים את העוגה עם קיסם על מנת שהסירופ יחלחל פנימה.
יוצקים את הסירופ החם על העוגה החמה ומפזרים קוקוס בנדיבות על העוגה.
העוגה במיטבה קרה בטמפרטורת החדר.
* בעוגה זו משתמשים בקמח חיטה מלא בהיר (ולא הרגיל) איתו ניתן להמיר כל עוגה ביחס שווה של קמח כמו שכתוב במתכון המקורי.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: