אפייה,  עוגות בחושות,  עוגות פרי,  עוגות תפוזים

עוגת תפוזים נפלאה

עוד מספר ימים יחול יום כיפור.  התרוממות רוח וחשבון נפש מאפיינים את היום הקדוש הזה.
אני אוהבת את השקט והאחדות שכל כך מורגשים ביום כיפור. כמעט כולם עושים "פוס" מהבלי העולם ומתכנסים בינם לבין עצמם לבין יקיריהם.
לאחר שהקיבה נפשה בעל כורחה מהצום המטהר אין כמו לפתוח אותו בעוגת תפוזים רכה ומשגעת לצד כוס קפה חם ומנחם.
הכנת העוגה פשוטה והתוצאה פשוט נהדרת!

תבנית בקוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. מקציפים היטב למשך 8-10 דקות:

 3 ביצים שלמות
 1 כוס סוכר  עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. בינתיים מערבבים את החומרים היבשים בקערה:
  1/2 2  כוסות קמח
  2  כפיות אבקת אפייה
  1/2 כוס פצפוצי שוקולד צ'יפס (אופציה)
4. בקערה אחרת מערבבים את הנזולים:
   1 כוס שמן
1/4 1 כוסות מיץ תפוזים טרי
   גרירת תפוז מתפוז שלם
5. מנמיכים את מהירות המיקסר ויוצקים לבלילת הביצים מתערובת הקמח ומתערובת השמן לסירוגין.
6. אופים כ-40-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

                                              פשוט, קל ומנחם! 

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: